I després

INDIGNATS AMB LA REVISIÓ CADASTRAL

Compartiu aquesta història

En el darrer Ple i per via d’urgència l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Feliu va presentar una moció en la qual es demanarà a la delegació d’hisenda la devolució del pagament de 60 euros als 1.900 propietaris de finques afectats per la presencia d’inspectors del cadastre en els seus domicilis.
La majoria de grups municipals es varen mostra indignats amb aquesta despesa que el regidor d’Iniciativa va catalogar de “és ser cornut i pagar el veure”, que venia a definir el fons de la qüestió
La regidora de serveis econòmics, Dolors Ligero, que el ministeri vulgui regularitzar unes finques que hauria d’haver posat al dia l’any 1990, quan es va fer la revisió cadastral de tot Sant Feliu, es pot entendre però que a més els afectats hagin de pagar 60 euros per cada finca revisada és indignant, atès que aquesta és una feina del ministeri.
Qualsevol tancament realitzat a l’habitatge, qualsevol petita obra o bé modificació sol comportar un augment en la quota de l’IBI , quantitat que, a més, s’aplica retroactivament als darrers quatre anys.
Sobre aquesta qüestió la regidora declarava “que apart de la demanda del retorn d’aquests 60 euros i de permetre pagar en terminis la penalització de quatre anys, poca cosa més podem fer ja que estem obligats pel ministeri a fer aquesta regularització”
Afegia que és una injustícia més del ministeri i que la major part de persones afectades viuen en habitatges que tenen més de 80 anys i que ja tenien dificultats per fer front a un IBI per al qual l’Ajuntament ja havia destinat una partida per ajudar-los. Es tracta “de famílies monoparentals, vidus, aturats, etc. que són els més afectats per la crisi i ara se’ls està castigant”.
De tota manera, afegia, que hi ha hagut algunes revisions que s’han fet des de fora i que es poden fer al·legacions, per a les quals l’Ajuntament està posant a disposició dels afectats al tècnics del Departament de Rendes i als d’Urbanisme que faran els informes necessaris per tal d’adjuntar-los a les al·legacions.
Com apuntava la regidora hi ha uns 1.900 propietaris afectats en aquesta tongada sobre els 13.000 amb què compta Sant Feliu i aquesta revisió s’està realitzant al conjunt de l’Estat. Per consultes us podeu d’adreçar al despatx de l’entrada de l’Ajuntament per la banda del mercat.

El més llegit

I després