I després

Inaugurat oficialment el nou emplaçament de l’àncora de l’Hispano a l’espigó de SFG

Compartiu aquesta història

Dissabte es va inaugurar oficialment el nou emplaçament de “l’àncora de l’Hispano Americano” que, com ja vàrem informar, s’ha col·locat a l’espigó de la platja del davant i que ja s’ha batejat amb el nom de l’Espigó de l’Àncora, tal i com hi consta en una placa col·locada en un pilar de la barana del passeig a tocar de la pista de bàsquet, utilitzat el doble sentit pel fet d’haver-hi implantat l’estri i perquè es va aprofitar per homenatjar els més de 60 anys de l’existència del setmanari local del mateix nom.

Presidien l’acte, que va transcórrer en un dia clar amb una temperatura primaveral, l’alcalde, Carles Motas, el regidor Miquel Lobato, el director del setmanari Àncora, Josep Mª Isern i el director del Banco Santander (que l’han cedit a la Ciutat), Pedro Paredes Sanz.

En tots els parlaments es va destacar que l’àncora, que es va instal·lar a la porta de la seu bancària l’abril de 1969 i que provenia del port de Barcelona, enriquia el paisatge d’aquest escenari únic que identifica Sant Feliu en el conjunt de la costa mediterrània.

I quant al setmanari local, un cop més, es va reconèixer públicament la seva tasca en els darrers 64 anys agraint als seus fundadors i col·laboradors la seva dedicació desinteressada per fer un seguiment del dia a dia a la Ciutat.

També hi va intervenir, espontàniament, Roser Descayre per recordar que el seu pare, Enric Descayre en fou el fundador i per fer, a més, un apunt sobre la procedència del nom de capçalera que encara es conserva.

Al final de l’acte el cantautor local, Sé, va oferir tres cançons amb continguts romàntics i mariners inspirats en la badia i en els seus personatges tant reals com ficticis. Tot seguit es va tancar l’esdeveniment amb un refrigeri entre els assistents.


El més llegit

I després