I després

INAUGURADA L’EXPOSICIÓ “ELS BANYS DE MAR: SALUT I OCI” A L’ANTIC HOSPITAL

Compartiu aquesta història

El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols ha inaugurat aquest diumenge, a les sales remodelades de l’Antic Hospital, l’exposició Els banys de mar: salut i oci en motiu del centenari dels Viatges Blaus que organitzava el ganxó Jaume Marill des de Barcelona i que s’utilitzaven per donar a conèixer la Costa Brava.

En els parlaments hi han participat l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas; el regidor de Cultura, Jordi Vilà; el director de la Càtedra Martí Casals, Joaquim Maria Puigvert; el president del Col.legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana; i la directora de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, Maria Àngels Blasco.
Els han acompanyat, per part de l’equip de govern, el regidors Josep Melcior Muñoz i Josep Ramon Llobet.

L’alcalde, Carles Motas, ha volgut destacar no només l’exposició sinó el lloc on s’està fent, afirmant que l’Antic Hospital “és patrimoni de la ciutat que havia estat massa temps oblidat sense fer-hi inversions”.
Ha valorat positivament les obres que s’hi han fet fins ara, com la restauració de la façana, i ha parlat del projecte executiu que s’ha d’encarregar de la reforma interior de l’edifici.

Motas també ha explicat l’adquisició que ha fet el consitori de l’edifici adjacent que permetrà, no només seguir amb la reforma de la instal.lació, sinó amb la seva ampliació.
L’alcalde també s’ha referit al “gran patrimoni” que té la ciutat i que cal conservar i ha recordat el compromís de la Generalitat en les subvencions que han d’arribar per tirar endavant el projecte.
També ha tingut paraules d’agraïment pel regidor Jordi Vilà.

El regidor Jordi Vilà ha afirmat que és un dia “molt feliç” en la seva vida política perquè s’ha conclòs amb una feina de tres anys i mig.
També ha parlat de “reptes de país”, com ara “revaloritzar l’immens patrimoni de la ciutat”.
Per Vilà, aquesta exposició pretén “posar una mirada cap al passat per projectar-lo cap al futur”.

La mostra està basada en tres eixos: el primer turisme que combinava salut i cultura, com la societat que acollia els primers visitants va bastir una ciutat més saludable i també la reivindicació del paper històric de farmacèutics, metges, practicants i remeieres.

Els horaris de visita són: de dilluns a dijous d’11 a 14 hores, els divendres i dissabtes d’11 a 14 i de 16 a 18 hores i diumenges i festius d’11 a 2 de la tarda.

El més llegit

I després