I després

Inauguració de la nova temporada de la Casa Irla

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte a les 19 h s’inaugura la nova programació cultural de la Casa Irla (c/ Algavira, 65-69 de Sant Feliu de Guíxols),amb l’exposició “Or i Blau” de l’artista Monse Pla.
No li calen paraules perquè, com ja és sabut, una imatge en val per mil. La pintura de Monse Pla es gaudeix mirant-la, a poc a poc o de passada, si cal. No cansa. Té per mostrar els mons interiors que poblen la ment de l’artista. Ja siguin les energètiques pintures dels boscos, on aboca tots els colors per mostrar la vida que habita el món vegetal, com els paisatges marins amb els cels i mars que s’ajunten en un univers únic i amplíssim. Immens.
Però no penseu que ho veureu tot d’entrada. Els seus quadres guarden sorpreses. En un racó, al mig, en una banda o de manera múltiple cada pintura guarda o n’amaga d’altres dins ella, com si d’una Matrioshka es tractés. Així fem un recorregut pels detalls que s’hi van descobrint i que són petits mons pictòrics en ells mateixos.
Monse Pla ha tingut cura durant molts i molts anys dels arbres, els monumentals i els petits, dels boscos, els insignificants i els esponerosos. Els ha dedicat bona part de la seva vida. La saba de la terra corre per les venes d’aquesta dona-arbre que pinta per mostrar mons inimaginats. Ella fa visible mons invisibles. Els posa cos i ànima, tela i traç, perquè en puguem gaudir en silenci, en solitud o en l’exaltació, l’alegria del crit contagiós de saber-nos vius, de saber que no estem sols.
Més enllà d’escoles, academicismes i modes, la pintura de Monse Pla pertany a l’art fet des del ventre mateix de la creativitat. L’ancestral. Com tot aquell que té el do de no passar i de curar el nostre bocí intern d’humanitat.
Podreu visitar l’exposició del 8 de gener al 27 de febrer de 2011 en horari de divendres i dissabtes de 18 h a 21 h i dissabtes i diumenges de 10 a 13 h.

El més llegit

I després