I després

Humana recupera més de 15 tones de tèxtil usat a Sant Feliu de Guíxols el primer semestre de 2021

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 15.551 kg de tèxtil usat a Sant Feliu de Guíxols. durant el primer semestre del 2021.

Compartiu aquesta història

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 15.551 kg de tèxtil usat a Sant Feliu de Guíxols durant el primer semestre del 2021. L’entitat donarà una segona vida a aquesta roba mitjançant la reutilització o el reciclat. Segons expliquen “la recollida selectiva de residu tèxtil representa un augment del 14% respecte els primers sis mesos de l’any passat”. Aquestes tones recuperades equivalen a 70.000 peces.

Tal i com expliquen des d’Humana “aquesta gestió implica un doble benefici: el primer és ambiental, perquè en redueix la generació de residus i evita que acabin en un abocador. La recuperació del residu tèxtil durant el primer semestre representa un estalvi de 49 tones de CO2 no emeses a l’atmosfera”. “El segon benefici és social: consisteix en la creació d’ocupació verda, Humana hi genera un lloc de treball per cada 30.000 kg de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen a iniciatives socials”, comenten.

La principal destinació de la roba dipositada en els contenidors d’Humana és la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès i una petita part es ven a empreses de reutilització i reciclatge. La destinació de les peces tractades és:

► El 54% es destina a la reutilització: el 14% mitjançant les botigues de moda sostenible d’Humana i el 40% s’exporta, principalment a l’Àfrica per a comercialitzar-la, fer accessible la roba als països menys desenvolupats i generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament.
► El 37,5% es troba en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge per a què elaborin altres productes (mantes, aïllants o draps per a la indústria d’automoció).
► L’1,5% són residus impropis (plàstics, cartrons, altres) que es posa en mans de gestors autoritzats corresponents.
► El 7% no es pot reutilitzar ni reciclar ni valoritzar energèticament i s’envia a un centre de tractament de residus per a disposició final.

El més llegit

I després