I després

Hidratar-se i vestir amb roba clara i lleugera entre les mesures per evitar la calor intensa

Una de les accions importants a seguir és beure molta aigua per evitar la deshidratació encara que no es tingui set

Compartiu aquesta història

La Generalitat ha emès un avís per calor molt intensa a tot el país durant les properes hores, segons les previsions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya, una situació que també arriba fins al nostre sector. A continuació us expliquem algunes de les mesures a seguir per evitar complicacions.

Durant el dia, tanqueu les persianes de les finestres on hi toca el sol. A la nit, obriu les finestres per refrescar la vivenda. Sempre que pugueu, recorreu a algun tipus de climatització com ventiladors o aires condicionats. Si no en teniu, mireu de passar com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats. Per refredar l’habitatge, es poden instal·lar cortines fosques o contrafinestres exteriors més eficaces.

És important que beveu aigua fresca de forma regular encara que no tingueu set. En els casos de gent que tingui patologies que es puguin veure agreujades per la calor, es recomana parlar amb el metge de capçalera per gestionar la situació de la manera adient.

Per anar pel carrer, porteu roba lleugera, com ara de cotó, de colors clars i que no sigui ajustada. Eviteu també les hores de màxima exposició solar.

Pel que fa a l’alimentació, feu menjars lleugers, evitant els menjars molt calents i els que aporten moltes calories, com ara salses, fregits o arrebossats. En cas de tenir animals de companyia, procureu que no s’estiguin al sol i estiguin correctament hidratats.

Accediu a totes les mesures a seguir clicant aquí.

El més llegit

I després