I després

Guíxols des del Carrer valora l’aprovació de la moció que han presentat al Ple Municipal d’aquest dijous

Compartiu aquesta història

Guíxols des del Carrer valora positivament l’aprovació per unanimitat de la moció que van presentar al Ple Municipal Ordinari d’ahir dijous per a l’adhesió de Sant Feliu de Guíxols a l’Associació de Municipis i Entitats per a l’Aigua Pública —AMAP.
Per als Comuns de Sant Feliu, aquesta aprovació “posa en relleu la necessitat d’avançar cap a un model que permeti un major control municipal del servei integral de les aigües”.

Des de la formació que encapçala Jordi Lloveras expliquen que el seu grup “sempre ha defensat que l’aigua és un bé comú i que, com a tal, la seva gestió hauria de ser pública i estar fora de les lleis del mercat i dels interessos comercials”. També comenten que “cal recordar que l’actual concessió municipal es va fer l’any 1998 per un període de 50 anys, fet que suposa un marge d’actuació privat molt llarg en relació al control polític municipal i presenta, com a mínim una certa irregularitat”.

Pels Comuns, “l’adhesió de la ciutat a l’AMAP suposa, al marge de disposar d’un assessorament tècnic i jurídic experimentat, una oportunitat per poder fer un seguit d’accions formatives, de difusió, impuls i incidència social sobre l’aigua que permetin una major conscienciació de la població i un avanç cap allò que, entenem, hauria de ser habitual: que la gestió de l’aigua fos pública”

Teniu accés a la nota completa si cliqueu aquí.

 

 

 

 

 

El més llegit

I després