I després

Guíxols des del Carrer explica que ‘ Sant Feliu de Guíxols tindrà una unitat local per a la millora de la salut mental de joves i adolescents’

Guíxols des del Carrer – En Comú Podem, ha enviat un escrit en el qual explica que Sant Feliu de Guíxols tindrà una unitat local per a la millora de la salut mental de joves i adolescents. Podeu llegir el text íntegre a continuació.

Compartiu aquesta història

Guíxols des del Carrer – En Comú Podem, ha enviat un escrit en el qual explica que Sant Feliu de Guíxols tindrà una unitat local per a la millora de la salut mental de joves i adolescents. Podeu llegir el text íntegre a continuació.

La proposta, presentada per Guíxols des del Carrer – En Comú Podem, preveu dotar a la ciutat de nous recursos per prevenir situacions que afavoreixen l’aparició de trastorn mentals.

L’ansietat, la depressió, la hiperactivitat, els trastorns alimentaris o les addiccions són exemples de malalties que afecten a moltes persones adolescents i joves. El confinament i les restriccions, provocades per la situació de pandèmia, han tingut un elevat cost per a la salut mental de moltes persones, a més d’un cost social i econòmic remarcable.

Segons informes del Departament de Salut, la franja d’edat compresa entre els 18 i els 34 anys és una de les que més pateixen els trastorns psicològics. En aquest sentit, cal recordar que diferents estudis demostren que l’eficàcia de l’atenció a les persones que pateixen malalties mentals té a veure més amb la qualitat de la relació que la persona malalta estableix amb la seva terapeuta, que no pas amb el tipus de tractament.

La proposta demana un projecte nou per a desplegar una Unitat Local d’atenció a la salut mental adreçada a persones adolescents i joves, enfortint la xarxa ja existent i vinculant, a través de la contractació d’una persona professional, totes les accions que es determinin amb el Punt Jove, els instituts d’ensenyament i el Centre d’Assistència Primària.

Les  possibilitats són moltes, del que es tracta és de consolidar a la ciutat una xarxa pública d’atenció comunitària en salut mental que, coordinada amb la xarxa de serveis socials d’atenció pública, promogui el desenvolupament de processos compartits per a l’articulació de la detecció i seguiment de persones amb problemes de salut mental, donant prioritat a les persones en situació de vulnerabilitat i a les persones joves que són les que més ho pateixen.

El més llegit

I després