I després

Guíxols des del Carrer afirma que hi haurà un “nou encariment i més retard en el contracte d’escombraries”

Compartiu aquesta història

Guíxols des del Carrer afirma que hi haurà un “nou encariment i més retard en el contracte d’escombraries”. Podeu llegir l’escrit complet a continuació.

 

Nou encariment i més retard en el contracte d’escombraries

La mala gestió del govern municipal condiciona els nivells de recollida selectiva. Una proposta de Guíxols des del Carrer – En Comú Podem permetrà reduir una tona de plàstic l’any.

El Ple municipal ha vingut marcat per un nou canvi en el contracte de les escombraries. En aquesta ocasió es tracta d’una modificació que ens costa 179.000 euros, corresponent a l’adquisició dels contenidors. El motiu? La necessitat de tancar els nous contenidors amb un sistema de xip per controlar els dipòsits que s’hi aboquin. Quan es va aprovar l’expedient de contractació, el mes de febrer de 2021, Guíxols des del Carrer – En Comú Podem ja es va oposar a la compra primer els contenidors i després, més endavant, als xips de tancament. Llavors va proposar, per evitar possibles problemes com finalment ha passat, que es comprés el contenidor amb la instal·lació del xip ja preparada.

Ara, 16 mesos després, el govern de TxSF i PSC ha hagut de rectificar i comprar els contenidors que ja porten preparada la instal·lació del xip. Conseqüències de tot plegat? Un nou retard en la posta en marxa del contracte, que serà més car i que acabarà repercutint en el rebut de les escombraries, i un temps molt valuós perdut per millorar els nivells de recollida selectiva.

Guíxols des del Carrer – En Comú Podem també s’ha interessat pel que considera una mala gestió de la deixalleria mòbil: només opera un dia a la setmana, no hi ha un calendari previ i conegut sobre la seva ubicació aquell dia i, per si no fos poc, a vegades es redueix l’horari a només una hora d’atenció durant el matí. D’aquesta manera, lluny d’incentivar el seu ús i millorar els paràmetres de la recollida selectiva, l’única cosa que s’aconsegueix és l’efecte contrari pel desconcert dels usuaris

Finalment, el Ple ha aprovat una proposta de Guíxols des del Carrer – En Comú Podem per reduir l’ús del plàstic en el municipi, més concretament en el servei d’àpats a domicili a persones vulnerables, que en l’actualitat atén a unes cinquanta llars. El menjar que es porta a les cases es diposita en dos envasos de plàstic de polipropilè, un material que en cas de no anar al corresponent contenidor és altament contaminant.

A més, els envasos es lliuren dins d’unes bosses també de plàstic, no biodegradables. Sant Feliu de Guíxols, només amb aquest servei, genera prop d’una tona de plàstic cada any. Ara es substituiran els actuals envasos de polipropilè per altres de material biodegradable i les bosses per altres que siguin de paper o de plàstic compostable.

El més llegit

I després