I després

Guíxols des del Carrer afirma que veu en perill la protecció del paisatge natural costaner de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Guíxols des del Carrer afirma que veu en perill la protecció del paisatge natural de Sant Feliu de Guíxols tot i el Pla Director Urbanístic costaner de la Generalitat. A continuació teniu accés a tot l’escrit.

Guíxols des del Carrer veu en perill la protecció del paisatge natural, malgrat el PDU de la Generalitat
Les darreres declaracions de l’Alcalde de Sant Feliu, posen en evidència algunes contradiccions del govern municipal

La construcció de tres blocs d’apartaments a la platja de Sant Pol, en una parcel·la de 3.400 m2 just a davant de mar, on ara hi ha una pineda, continua aixecant polseguera. En declaracions a Ràdio Sant Feliu i TV Costa Brava l’alcalde va dir que degut a la pressió del govern municipal s’havia aconseguit reduir l’edificació de 25 a 12 apartaments, quan la realitat és que l’impacte visual de l’obra i la pèrdua de valor paisatgístic serà exactament el mateix, atès que el volum edificable és igual. L’únic que canvia és que els apartaments seran més grans.

En la mateixa línia, tampoc s’entén que afirmés categòricament que “no existeix marge per les discrepàncies en quan a l’atorgament de la llicència d’obres”, i poc després reconegués que el PDU (Pla Director Urbanístic costaner de la Generalitat) deixa en mans de la interpretació de cada consistori si es pot donar o no, una llicència d’obres atenent a criteris paisatgístics. Hi ha municipis, no és el cas de Sant Feliu de Guíxols, que tenen llicències d’obres aturades perquè no tenen clar si amb el PDU les poden aprovar. Aquí, en canvi, han anat pel dret concedint la llicència a la primera sense la més mínima objecció (les inspeccions d’obra que diu l’Alcalde que faran “perquè no es passin ni un mil·límetre”, no és res més que complir amb les obligacions que té l’Ajuntament en tota obra que afecta a la via pública).

L’altre dels grans arguments que apel·la l’Alcalde per concedir sense marge de discussió la llicència d’obres és que, segons el POUM (Pla d’ordenament urbanístic municipal), el propietari de la finca té adquirit el dret de construcció des de l’any 1985. Un argument que no fa més que demostrar que durant els darrers anys no s’ha fet res per modificar el POUM per protegir el valor paisatgístic del nostre litoral. D’altra banda tampoc s’entén que el govern municipal hagués presentat en el seu moment, segons ha manifestat el propi Alcalde, una al·legació al PDU per restringir la construcció en aquesta parcel·la (al·legació que no ens consta i sobre la qual preguntarem) i que, en canvi, no hagués fet cap pas per modificar el POUM.

Davant de tanta contradicció, i en una voluntat manifesta d’intentar preservar l’entorn paisatgístic i natural d’aquest racó de la platja de Sant Pol, Guíxols des del Carrer-ECP, i una vegada esgotada la via administrativa, està estudiant totes les possibilitats per anar per la via judicial del contenciós.

El més llegit

I després