I després

“Guíxols Contra la Pobresa” crítica amb La Marató

Compartiu aquesta història

Nota de la Plataforma Guíxols Contra la Pobresa

Una gran contradicció es posava de manifest en la iniciativa de la plataforma “Guíxols contra la pobresa” que es va celebrar diumenge a Sant Feliu de Guíxols. Les diverses entitats i persones agrupades sota aquest nom van llençar un manifest amb el títol “La Marató no és la solució”, acompanyat de dades sobre la pobresa a Catalunya i a la ciutat.

La plataforma, com moltes altres persones i entitats davant la convocatòria d’aquesta Marató, es mostrava molt crítica perquè l’origen de la pobresa creixent es deguda a una crisi econòmica i financera que es fa pagar a sectors socials que no tenen res a veure amb el seu origen. La plataforma proposa la solució en polítiques fiscals i de repartiment de la riquesa per acostar la societat a una major justícia social, lluny dels actes de beneficència que no solucionen en problema.

Malgrat tot “Guíxols contra la pobresa” es va organitzar en un acte solidari amb les persones que estant patint més les conseqüències de la crisi. La plataforma està integrada per persones a títol individual i d’altres que pertanyen a entitats molt diverses: gent de les associacions de veïns del Puig, del Molí de Vent o de Tueda, lligades a Càritas, La Manduca, Engrescats pel Thyssen, el Montclar, grups independentistes, d’ERC d’ICV… La col·laboració entre persones d’entitats tan diverses es va fer palesa amb la presència de molts integrants del Centre Cultural Islàmic que van aportar te, dolços marroquins i una graella de pollastre jalal.

Aproximadament un miler de persones varen passar per les dues carpes de “Guíxols contra la pobresa” que van oferir begudes i menjar als jardins Juli Garreta, ben a prop del 25è Aplec de la Sardana, una conjunció de dues activitats profitoses per les dues organitzacions. La recaptació, d’uns 700 euros, s’ha enviat al compte de La Marató.

El més llegit

I després