I després

Gran èxit de les jornades europees de patrimoni de Santa Cristina d’Aro

Compartiu aquesta història

Aquest cap de setmana es van organitzar els actes inclosos en les JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI destinades a la difusió del patrimoni cultural. Les visites a l’exposició de Diorames de Pessebre que hi ha al Monestir i després una visita guiada fins al Castell de la Roca, van tenir lloc amb un excel·lent èxit de públic.
La visita als diorames de pessebre realitzats pel malaguanyat germà Gibert Galceran permeten un acostament a la vida de Jesús a través dels moments de la seva vida, narrada en els Evangelis i que l’autor ha sabut plasmar amb un mestratge impressionant. Hi ha exposats una quarantena de diorames que són un plaer per la vista i una mostra de l’habilitat, la imaginació i la cura en els detalls que té l’autor. La penombra i el cant gregorià ofereixen una atmosfera de pau i recolliment que sap greu malmetre.
La pujada al Castell és l’antítesi ja que suposa un esforç, no per la distància sinó perquè el castell és al cim d’un dom granític de desnivell molt pronunciat i amb un accés molt difícil. Una vegada al cim del castell és fàcil d’adonar-se de la idoneïtat del lloc com a punt de guaita i de defensa, però també de la dificultat del seu ús en vida quotidiana.

El més llegit

I després