I després

Gossos anti-droga a Platja d’Aro

Compartiu aquesta història

La Mia és un pastor alemany de 4 anys i la Lua un pastor belga de 2. Tenen placa identificativa i ja són dos policies locals més de Platja d’Aro, diu el cap de la policia, David Puerta, fins al punt que “també fan guàrdies”, segonjs s’informa el periodista Raül Muxach en el seu blog.
Fa dues setmanes que patrullen per aquesta localitat del Baix Empordà i Puerta diu que la seva efectivitat és absoluta. Han permès aixecar 19 actes per posessió de marihuana, cocaïna o haixix, fer dues detencions i, sobretot, complicar l’existència als camells. Puerta és taxatiu: “teníem un problema a Platja d’Aro i amb l’actuació de les gosses s’ha acabat”. “Quan veuen que la policia arriba amb una de les gosses, si hi ha alguna persona que està fent alguna malifeta, surt corrents”, ha afegit. De moment, han incidit molt en zones freqüentades per joves com parcs infantils o pavellons.
La Mia i la Lua també participen en controls nocturns, revisant cotxes. Distingeixen una vintena d’olors i els diferencien a molts metres de distància i, fins i tot, a dins de l’aigua. Però, segons Puerta, les dues gosses també són de gran ajuda en les patrulles a peu perquè “intimiden” els lladres.
La de Platja d’Aro és, tot just, la segona policia local amb unitat canina. També en té Salt.

El més llegit

I després