I després

Front comú de la Cambra de Sant Feliu i altres institucions per lluitar contra la morositat

Compartiu aquesta història

Segons informen des de www.cambrastfeliu.com, la Cambra de Sant Feliu i la resta de Cambres de comerç gironines, la patronal i els col·legis professionals han firmat un conveni per lluitar contra la morositat.

L’acord contempla l’elaboració d’un estudi, que preveu la realització d’un miler d’enquestes, per determinar en quina situació es troben sectors com la indústria, els serveis i la construcció.

D’aquesta manera es podrà establir quin o quins sectors són els que més triguen a pagar i, especialment, controlar els terminis en què l’administració fa efectius els seus pagaments. La llei que ha regula estipula que estan obligats a fer-ho en 50 dies. L’estudi ha d’estar enllestit en tres mesos.

La morositat és una de les principals preocupacions del món empresarial ja que moltes empreses es troben escanyades per la situació de crisi, i a més, pels impagaments. Per tal de treballar conjuntament per combatre la morositat, la Cambra de Sant Feliu, la resta de cambres de comerç gironines, la patronal i els col·legis professionals s’han unit per fer un seguiment d’aquells sectors on es detecti que es triga massa a pagar i aconseguir reduir els terminis.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és també conscienciar de la necessitat del compliment de la llei que estableix els terminis màxims de pagament per llei.

A més de les cambres de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, Girona i Palamós, l’acord l’han signat la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), Petita i Mitjana Empresa de Catalunya a Girona (PIMEC), el Col·legi d’Economistes de Catalunya, el Col·legi Oficial de Titulats Mercantils i Empresarials de Girona, el Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya, el Col·legi d’Advocats de Girona i el Gremi d’Àrids

El més llegit

I després