I després

Formalització urgent dels drets funeraris

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha informat que el proper divendres, 30 de novembre, finalitza el termini per realitzar la revisió de titulars de drets funeraris i que cal regularitzar la situació administrativa en la qual es troben les concessió d’aquests drets.

Aquesta revisió, segons l’alcalde, fa sis anys que va començar i s’havia de posar una data per tal de regularitzar els nínxols, tombes, columbaris o bé panteons que eren propietat de difunts que hi reposen i cal que els hereus els posin al seu nom. Comentava que, de fet, la norma diu que si al cap de sis mesos de la defunció del titular no s’ha exercit el dret de successió, es perd la concessió i retorna a l’Ajuntament.

En el cas de no regularitzar-ho, tornar a tenir un altre nínxol suposarà força més diners perquè es requerirà una concessió nova que, Joan Alfons Albó, assenyalava que podria tenir un cost per damunt dels 1.000 euros mentre que, regularitzar-ho abans del 30 de novembre, es pot enllestir per uns 170 euros.

A voltes es confon el pagament que es fan a companyies d’assegurances, en la línia de “El Ocaso”, però això no té res a veure amb el cementiri sinó que cobreix les despeses del funeral. El cementiri és un terreny municipal i no és com un espai particular sinó que sempre pertany a la ciutat i el que es fa són concessions que tenen un termini. Aquestes concessions es fan a una persona, no a una família, i els hereus han de reclamar i aleshores es paga una mena de traspàs però no tot el preu que costa la concessió.

És per això que s’aconsella que en els dies que resten de termini es faci la consulta per tal d’evitar despeses i sorpreses tot acudint a l’edifici de Les Vetlladores (antiga FP), al carrer del Mall, 61 (baixos) aportant la documentació i acreditant els drets.

Atès que les persones grans no solen tenir accés a Internet, es demana de fer córrer la veu a parents, amics i veïns, especialment d’edat avançada, per evitar que, a partir de la data senyalada (30 de novembre), no es trobin que, per formalitzar-ho a posteriori, hagin de fer un pagament que els suposi un important increment que podria afectar la seva economia personal o bé familiar.

 

El més llegit

I després