Unes 10.000 persones han visitat la 11a edició de la Fira del Bolet de Llagostera (Gironès). Durant tot el dia, unes 100 parades han omplert les places i els carrers del nucli antic d’aquesta població amb activitats, demostracions d’oficis i exposicions. Aquesta fira és pionera a la zona i se sustenta en la gran tradició boletaire arrelada durant segles en aquesta zona situada entre les Gavarres i l’Ardenya. La mostra va néixer l’any 2003 i ha assolit el seu objectiu principal, “situar-se com una fira anual que promociona el municipi”, ha assegurat el regidor de Promoció Local, Ramon Soler.
Per completar l’oferta gastronòmica, fins al 3 de novembre, els vuit restaurants del municipi celebraran les jornades gastronòmiques de la Cuina del Bolet on oferiran diversos menús amb aquest ingredient com a producte estrella com per exemple botifarra pinyorena amb pinetells, capaccio d’ous de reig amb foie, croquetes de bolets o crema de carbassa amb bolets. Els preus oscil·len entre els 21 i els 70 euros.
Enguany, com a novetat, el prestigiós cuiner Joan Roca del premiat restaurant el Celler de Can Roca ha estat el padrí d’aquesta fira.
D’altra banda, la 26a Festa de la Cervesa de Platja d’Aro va acabar ahir al vespre, després de dos caps de setmana de plena activitat. Segons els propietaris de les vuit casetes participants, unes 10.000 persones van desfilar per la tradicional festa.