I després

FESTIVAL CASTELL DE PERALADA PRESENTA GALA DE DANSA ROBERTO BOLLE & FRIENDS

Compartiu aquesta història

El Festival Castell de Peralada sempre s’ha caracteritzat per la seva passió per la dansa i, alhora, al llarg d’aquestes 30 edicions que enguany celebra, ha descobert pel seu públic els millors ballarins internacionals. Aquest any presenta el més aclamat de la dansa actual, l’italià Roberto Bolle, amb la gala Roberto Bolle and Friends. Estrella del Ballet de La Scala de Milà i Ballarí Principal de l’American Ballet Theatre de Nova York, Bolle obsequiarà el públic de Peralada amb un espectacle en què només convida primeres figures.

Ja famoses pel talent i virtuosisme que ofereixen, les gales de Bolle ara arriben per primera vegada a l’Estat espanyol en el marc d’una gira que també recalarà als principals escenaris de l’estiu d’Itàlia, com són el Festival d’Spoleto, l’Arena de Verona i les Termes de Caracalla de Roma.

Des que l’any 2008 l’extraordinari ballarí va organitzar la seva primera gala de dansa, aquestes vetllades Bolle and Friends han provocat autèntiques peregrinacions dels fanàtics del ballet. Són nits d’homenatge a l’elegància del repertori del ballet clàssic i a la creativitat de la dansa contemporània, sempre amb la participació dels ballarins més talentosos i consolidats a Amèrica i Europa.

L’espectacle reuneix ballarins procedents de companyies com les de La Scala de Milà, Zurich Ballet, Ducth National Ballet d’Amsterdam, Stuttgart Ballet i Semperoper Ballet de Dresden. Bolle, que no només hi participa com a ballarí sinó també com a director artístic, dissenya programes que inclouen els grans passos a dos del ballet clàssic, així com coreografies d’aire més contemporani i neoclàssic.

D’aquesta manera, les nits Roberto Bolle and Friends esdevenen un potent instrument per a la difusió de la dansa, vehicle perfecte per introduir el públic neòfit als diferents estils d’aquesta disciplina gaudint dels millors i més espectaculars fragments del repertori.

Així, al llarg d’aquests anys, el públic ha pogut gaudir de ballets tan antics com el pas a dos d’El llac dels Cignes, Le Corsaire o Don Quixot, però també descobrir coreografies no tan famoses del segle XX, com el pas a dos de l’Arlésienne de Roland Petit, obres de John Neumeier i Frederick Ashton o peces més actuals de coreògrafs com Wayne McGregor, Itzik Galili, Jiři Bubeníček o Christopher Wheeldon, sense oblidar l’estrena de noves peces fins i tot amb música de Frank Sinatra o Simon & Garfunkel. Als seus 40 anys, Bolle ha esdevingut una de les estrelles més brillants del ballet clàssic.

Al llarg de la seva carrera ha ballat en els millors escenaris i amb les companyies més prestigioses d’arreu del món com el Royal Ballet, l’American Ballet Theatre, el Teatro alla Scala, el Mariinski de Sant Petersburg, l’Ópera Nacional de París i el Ballet del Teatre Bolxoi, entre d’altres, als que ara s’afegeix el Festival de Peralada.

 

El més llegit

I després