Platja d’Aro celebra de l’11 al 15 d’agost la Festa Major 2016, amb un ampli conjunt d’activitats amb la voluntat de fer-la atractiva per a tots els públics i per a totes les edats. Segons informa el web www.gironanoticies.com , la gratuïtat i l’aire lliure com a escenari de gairebé totes les propostes són els trets característics d’una celebració variada, dinàmica i engrescadora amb concordança amb el cosmopolitisme de la vila tot l’any. L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, amb col·laboració amb diverses entitats locals, proposa un programa on la música, l’esport i les activitats familiars són les grans protagonistes. La principal novetat és la imatge gràfica de celebració, titulada Martingala, de Marta Sató, guanyadora del 4t Concurs de cartells convocat pel consistori entre els alumnes de l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Olot, l’únic centre d’estudis superiors de la matèria a les comarques de Girona. La majoria dels concerts es concentren a la Plaça del Mil·lenari (gratuïts i amb la novetat de la presència de foodtrucks) i s’inicien dijous 11 d’agost (22.30 h) amb l’actuació de la formació local Gospel d’Aro, que presenten el seu primer enregistrament. L’endemà, divendres 12 d’agost hi ha concert i ball de l’Orquestra Montgrins (20 h i 23.30 h). Dissabte 13 d’agost també programa doble amb la música més festiva de Hora de Joglar (22.30 h) i Doctor Prats (0.15 h). Diumenge 14 d’agost és el torn del millor soul i rhythm’n’blues a càrrec de The Excitements (22.30 h) i el tribut al millor rock popular i ballable de tots els temps que ofereixen The Papa’s and The Popo’s (0.15 h). Darrerament, dilluns 15 d’agost tanquen programa Los 80 Principales (22.30 h) i La Golden Beat (0.30 h) amb els millors hits dels anys 80 i 90 els primers; i les versions més clàssiques del funk, el soul i el disco, els segons.
La Plaça Major és el segon escenari d’actuacions musicals. Divendres 12 d’agost (19 h) hi arriba l’animació per a tota la família de Pesca Salada; i dissabte 13 d’agost (19 h) la reinterpretació en anglès dels temes de la Nova Cançó que proposa Halldor Mar. Diumenge 14 d’agost (19 h) és torn de l’espectacle familiar Avui fem rock!, amb Orelles de Xocolata; i dilluns 15 d’agost hi haurà sardanes del Foment del Montgrí (19 h) i havaneres en clau femenines de Les Anxovetes (22 h). Completen el programa musical, en altres espais, dijous 11 d’agost (21.30 h) el concert de guitarra de Giulia Ballare & Claire Sananikone a l’església de Santa Maria; i divendres 11 d’agost (23 h) l’espectacle Frank Sinatra 100 Anys amb el popular artista Bruno Oro acompanyat de la Dream Big Band a la Platja Gran (Cavall Bernat).
També s’han programat diverses activitats de caràcter familiar més enllà de les actuacions de Pesca Salada i Orelles de Xocolata. Dimecres 10 d’agost (18 h) jocs gegants als jardins de la Masia Bas; dijous 11 d’agost taller de bombolles de sabó i passejades a la Plaça del Mil·lenari (18 h); visita teatralitzada a la Vil·la Romana de Pla de Palol (19 h) i rua d’animació al Passeig Marítim (20 h). Divendres 13 d’agost (22 h) cinema a la fresca amb el darrer èxit de la factoria Disney Del Revés als jardins del Centre Cívic Vicenç Bou; i tant dissabte com diumenge a la Plaça Major (18 h) hi haurà diversos tallers infantils: construcció d’un vaixell de vela, de natura o d’elaboració d’una serp de paper. Les activitats esportives es concentren bàsicament a l’entorn de dues jornades. Dissabte 13 d’agost hi ha programat el Torneig de Petanca als jardins del Centre Cívic Vicenç Bou (8.30-20 h), el 7è Beach Volley Costa Brava a la zona de Riuet de la Platja Gran (9-19 h) i el Torneig de Bàsquet 3×3 al Palau d’Esports i Congressos (9-23 h). Diumenge 15 d’agost és la segona diada amb el Torneig de Bàdminton també al Palau d’Esports i Congressos (9-14 h) i el Campionat d’Escacs al Passeig Marítim (10 h).