Aquest dijous 19 de gener, a les 19:00 h. a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit, Federalistes d’Esquerres fa la seva presentació a Sant Feliu de Guíxols celebrant una xerrada sota l’enunciat “L’Empordà Federal: Tradició i Futur”, acte que presentarà Verónica Lahoya Rodríguez, advocada i exregidora de l’Ajuntament de la ciutat, i que comptarà amb les intervencions d’Àngel Jiménez Navarro, historiador i arxiver i Joan Botella, degà de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona i president de Federalistes d’Esquerres.

Federalistes d’Esquerres és un moviment nascut a finals del 2012 i que es va constituir el juliol de 2013 a Barcelona. A través d’un primer manifest feia una crida a la Catalunya federalista i d’esquerres, “després que un grup de ciutadans va veure la necessitat d’obrir un espai federalista davant de l’escenari polític que va sorgir després de la Diada amb la convocatòria d’eleccions anticipades”. En el document feien patent “la preocupació per la sortida en fals que suposa l’opció sobiranista i la necessitat d’una alternativa europeista i social a la crisi”.

També destaquen que impulsen activitats i que elaboren propostes “per promoure els valors del federalisme i la democràcia a tots els nivells i que participem activament en la difusió el debat federal dins i fora de Catalunya”