I després

Fase 1 de desconfinament a Sant Feliu de Guíxols: tot el que has de saber

Sant Feliu de Guíxols forma part, des de dilluns 18 de maig, dels territoris que han entrat en fase 1 de desconfinament. Això implica, entre d'altres, la possibilitat de reunir-nos un total de 10 persones (com a màxim), l'obertura al 50% de terrasses de restauració i l'eliminació de la cita prèvia per a la majoria d'establiments.

Compartiu aquesta història

Sant Feliu de Guíxols forma part, des de dilluns 18 de maig, dels territoris que han entrat en fase 1 de desconfinament. Els indicadors mostren que anem pel bon camí; és per això que s’avança a la següent etapa, una nova fase que permet la flexibilització d’algunes de les mesures restrictives per evitar la propagació del coronavirus. Tot i això, és imprescindible que ara no abaixem la guàrdia.

A continuació, us expliquem els canvis més importants del pas de la fase 0 a la fase 1 en format de preguntes freqüents:

Em puc trobar amb amics o familiars?

Sí, és una de les grans novetats d’aquesta fase 1. Es permeten les reunions d’un màxim de 10 persones en domicilis particulars, terrasses de bars o al carrer. S’han d’extremar les mesures de precaució i, de fet, es recomana que les trobades siguin en espais oberts. Els experts alerten que es tracta d’una acció de la qual no se n’ha d’abusar.

Puc sortir de Sant Feliu de Guíxols?

Sí, es pot sortir del municipi propi i hi ha mobilitat lliure dins de la mateixa regió sanitària de Girona. Tanmateix, es recomana sortir només per a casos necessaris.

Mapa


Es pot consumir a bars i restaurants?

Sí, però només a les terrasses, que estaran obertes en un 50%. S’han de respectar els dos metres de seguretat entre persones d’una mateixa taula i entre taula i taula. En una mateixa taula s’hi poden ajuntar fins a 10 persones. En qualssevol dels casos s’hauran d’extremar tots els procediments de seguretat, tant per part dels restauradors com per part dels usuaris.

Com afecta el canvi de fase als comerços?

Ara ja no caldrà que els establiments comercials obrin amb el requisit de cita prèvia. Sempre i quan, això sí, se’n limiti l’aforament a un 30% del màxim de capacitat permesa. Recordem que en tots els casos és obligatori per part dels locals i comerços fer un mínim de dues desinfeccions diàries, una d’elles tant sí com no al final de la jornada laboral. Si hi ha canvi de torn de treballadors, la desinfecció prèvia és també obligatòria, sempre posant més èmfasi a aquells elements d’ús freqüent i comú (poms de portes, mostrador, telèfons, etc.).

Si fins ara els establiments de més de 400m² tenien prohibida la seva apertura, amb l’arribada de la fase 1 ja poden obrir, però limitant l’espai disponible a, com a molt, 400m². També hauran de complir amb la restricció d’un 30% de l’aforament màxim.

Puc compartir cotxe o moto?

Sí, però només en cas que els ocupants del vehicle convisquin tots al mateix domicili i sempre i quan el viatge estigui justificat amb algun dels motius contemplats en aquesta fase 1. En aquest supòsit no serà obligatori l’ús de mascaretes per part dels usuaris del vehicle.

Em puc desplaçar a la meva segona residència?

Sí, en cas que es trobi dins de la regió sanitària de Girona.

Continuen les franges horàries per sortir a passejar i poder fer esport?

Sí. Per tal d’evitar aglomeracions als carrers, es mantenen les franges horàries implantades a la fase 0.

franges


Com afecta el canvi de fase a l’esport?

S’efectuen alguns canvis:

  1. Els centres esportius (com ara, els gimnasos) poden obrir amb determinades mesures: per torns individuals, amb cita prèvia i sense opció d’entrar als vestuaris. El límit del seu aforament serà del 30%. Tanmateix, l’Ajuntament informa que les instal·lacions esportives municipals de Sant Feliu romandran tancades fins a nou avís.
  2. Es permeten esports individuals o en parella en instal·lacions esportives a l’aire lliure -excepte en piscines i zones d’aigua-, sempre i quan no hi hagi contacte físic amb l’altra persona i es pugui respectar en tot moment el distanciament de 2 metres.
  3. En cas de practicar esport professional o federat a títol individual, es permet la sortida del municipi (durant les franges pertocants).
  4. Es permeten la caça i la pesca esportives. També la pesca recreativa.

En qualsevol dels casos, la decisió d’obrir o no la prendran els propis encarregats de cada instal·lació.

Així mateix, per a l’esport individual al carrer s’han de continuar respectant les franges horàries per evitar aglomeracions. Continua prohibit l’esport col·lectiu al carrer.

Poden obrir, els hotels?

Sí, però amb la condició que les seves zones comunes, com discoteques o sales recreatives, continuïn tancades.

Poden obrir, els centres de culte?

Sí, però amb un màxim del 30% del seu aforament i respectant la distància mínima de seguretat.

Malgrat tots els canvis i l’obertura progressiva que suposa l’entrada en fase 1, hem de continuar amb un nivell de responsabilitat màxim. La higiene segueix sent un dels punts clau per a combatre el nou coronavirus, i per això és essencial respectar mesures com portar la mascareta, rentar-se les mans amb freqüència i mantenir els dos metres de distància física respecte de les persones del nostre entorn. Frenar la propagació de la COVID-19 és cosa de tots.

El més llegit

I després