600 VIVO

EXPLORACIONS A L’ENTORN DEL MONESTIR DE SFG

El dimecres i dijous de la setmana passada es varen portar a terme unes prospeccions arqueològiques al carrer-plaça Abadia i al de l’Horta, en l’àmbit del Monestir per tal de comprovar la potencialitat arqueològica d’aquest sector de cara a exploracions més acurades que s’hauran de fer a curt termini.

Una retroexcavadora va obrir diverses rases en aquest sector, encara per explorar, i aviat es tancarà l’anella de treballs que ja es varen realitzar els anys 2008 i 2010 davant de l’església, també davant de la Porta ferrada i Arc de Sant Benet a més de l’Hort del Rector.

El projecte de l’actual equip de govern de cobrir el carrer-plaça Abadia, després d’adquirir una llengua de terreny de Can Blasco, per acollir el futur Museu Thyssen, ha accelerat l’inici dels treballs que s’han portat a terme en el marc del Grup de Recerca Arqueològica de la UdG i que han estat dirigits per l’arqueòleg ganxó Jordi Vivo, que comentava el resultat dels treballs a la nostra emissora:

“Les rases que s’han fet ens han donat realment resultats extraordinaris, hi ha algunes coses que ja esperàvem trobar, relacionades amb les restes de  l’abocador previ a la construcció del gran Monestir del s.XVIII i també algun altre edifici annex que apareix en alguns dibuixos i en algunes fotografies antigues.

Però a més a més d’això, han sortit restes relacionades amb d’altres estructures d’èpoques molts diferents, algunes ja relacionades amb el Monestir Medieval, altres que evidentment encara és molt aviat per dir-ho però que fins i tot podrien ser d’època romana avançada, molt més reculades que la resta, i hi ha fins i tot el que sembla que té tots els números per ser una de les escarpes del sistema defensiu del Monestir del s.XV”.

Vivo  assegura que calen uns quans mesos per poder realitzar els treballs, ja que l’espai a explorar és molt extens, calcula que hi haurà sectors que s’hauran de fer molt acuradament i altres amb retroexcavadora si no hi ha tants materials ni masses estructures.

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació