I després

EXPERIÈNCIES PROPERES A LA MORT

Compartiu aquesta història

El passat divendres 6 de febrer més d’un centenar de persones van assistir a la conferència sobre “Vida després de la vida”, a càrrec del cirurgià Dr. Manuel Sans, celebrada a la Sala Abat Panyelles del Monestir de Sant Feliu de Guíxols. El Dr. Sans fa anys que s’interessa sobre les experiències viscudes per persones que han patit una mort clínica i han estat recuperades amb mesures de reanimació cardiorespiratòria, i que durant aquests minuts han tingut vivències properes a la mort. El Dr. Sans ha recollit testimonis de primera mà i ha intentat buscar una explicació científica d’aquests fenòmens, consultant els casos amb neuròlegs, psicòlegs, físics, etc. La xerrada es va basar en l’experiència d’una infermera, companya del Dr. Sans, que va tenir una d’aquestes vivències, molt similar a les que han tingut altres malalts.
El primer que va sentir aquesta persona fou com sortia del seu cos i veia des de dalt tot el que li estaven fent els metges, fins i tot va travessar el cos del Doctor, va anar a l’habitació del costat i el més intrigant és que va descriure amb el mínim detall què li estaven fent a ella, qui hi havia a l’habitació i fins i tot, què estaven fent a les sales del costat. Qualsevol intent de connectar amb els que estaven allà es feia impossible. Sí que va poder contactar amb familiars molt propers que havien mort, a través del pensament.
També va explicar que va veure la seva vida passar per davant dels seus ulls com en una pantalla, després va veure una llum i va sentir una gran pau. Inclús relata com no desitjava tornar a la vida, però una força la va empènyer de nou cap al seu cos.
Després d’aquesta experiència, la vida de la pacient ja no ha sigut la mateixa, ara veu la vida d’una altra manera i dona importància a allò no material. A partir d’aquell dia concep la vida com una etapa d’experiències i d’aprenentatge cap a la “vida” que hi ha després de la mort. Sobre aquest tema s’ha escrit molta bibliografia a nivell mundial i les justificacions científiques no estan gens clares, la creença en la veracitat d’aquests fenòmens és molt personal, però està clar que és un tema del que ja en parlen les civilitzacions més antigues i que ha estat relatat per molts testimonis que han viscut de primera mà aquestes experiències properes a la mort.
Esperem que en un futur proper puguem tenir més informació sobre el perquè d’aquests fenòmens. La presentació va anar a càrrec del Dr. Josep Vilaplana, president del Col·legi Oficial de Metges de Girona.

El més llegit

I després