I després

Èxit dels biohuts instal.lats al Port de Sant Feliu pel Club Nàutic

S’han identificat un total de 703 individus de fauna autòctona

Compartiu aquesta història

L’informe de monitoratge ecològic dels 19 hàbitats artificials Biohut instal·lats al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols ha permès identificar 703 individus que habiten al port ganxó, demostrant així l’èxit d’aquests ginys que tenen com a finalitat la restauració ecològica.

Les tasques de monitoratge es van realitzar el setembre del 2022 i el juny del 2023 i consisteixen en observar el nombre d’espècies, la seva abundància i la seva mida.

Ho explica Joana Valent, responsable de comunicació del Club Nàutic Sant Feliu.

L’informe de resultats ha permès identificar 28 espècies de fauna vàgil i 6 espècies de peixos juvenils. D’entre els individus observats, dos terços són mol·luscs com la Limaria hians i un quart són artròpodes. Hi destaca la identificació de gambes de diferents espècies, que podrien augmentar en el temps, i d’altres espècies comestibles com el Palaemon elegans, el Palaemon serratus i la Mimachlamys varia.

Les espècies de peixos alevins sovint busquen la costa per protegir-se dels seus depredadors. En aquest escenari, els ports esdevenen elements clau per al seu refugi i per incrementar les seves possibilitats de supervivència. És en aquest context que neix Biohut, un projecte que pretén portar l’hàbitat artificial adaptat als ports perquè aquests puguin proporcionar les funcions clau dels hàbitats de cria: refugi i recurs alimentari.

El novembre de l’any 2021 l’empresa Ecocean va instal·lar 19 hàbitats artificials Biohut al port de Sant Feliu de Guíxols, convertint-lo en el primer de l’estat espanyol en comptar amb aquests ginys de restauració ecològica i manteniment de la biodiversitat marina.

El més llegit

I després