El passat dissabte 11 de març es va realitzar un curs de creació de peces inspirades en les rajoles creades per Rafael Masó  en un indret molt especial de Sant Feliu de Guíxols, com és  la casa Casas, obra emblemàtica de l’arquitecte noucentista.

El Museu d’Història de Sant Feliu, on fins al 30 d’abril es pot visitar l’exposició “Masó Interiors”, ha pogut comptar amb la col.laboració de l’Escola Massana, la Direcció General de Cultura Popular, el taller Ceràmiques Marcó de Quart i el taller guixolenc  Kypsela. El curs ha estat impartit per Matilde Grau,  professora de Ceràmica a l’Escola Massana (UAB), del Departament d’escultura de la Facultat de Belles Arts (UB) i del Màster Universitari oficial “Máster en Cerámica: Arte y Función”, Facultad de Bellas Artes UPV/EHU, Bilbao.

La proposta a treballar era de crear una família de rajoles seguint alguna de les pautes conceptuals que trobem en l’obra de Rafael Masó: geometria, simetria, repetició, marques dels dits, protuberàncies, entramat,… I a partir d’aquesta primera fase de treball, crear una peça volumètrica a partir de la manipulació d’una les rajoles de Rafael Masó extreta dels motlles propietat de Ceràmiques Marcó de Quart.

Les peces realitzades en aquest taller es couran en atmosfera reductora en un forn de gas en el taller Kypsela de Sant Feliu de Guíxols, i es lliuraran a cadascun dels participants.