I després

Èxit de la presentació de “Cassià Costal. Una vida dedicada a la pedagogia”, llibre de David Pujol i Fabrelles

Aquest passat dimecres 16 de març de 2022 va tenir lloc a la Biblioteca Pública de la ciutat la presentació del llibre ‘Cassià Costal. Una vida dedicada a la pedagogia’, de David Pujol i Fabrelles, editat per l'Editorial Gavarres.

Compartiu aquesta història

Aquest passat dimecres 16 de març de 2022 va tenir lloc a la Biblioteca Pública de la ciutat la presentació del llibre ‘Cassià Costal. Una vida dedicada a la pedagogia’, de David Pujol i Fabrelles, editat per l’Editorial Gavarres.

A més del propi autor, mestre i doctor en Ciències de l’Educació, van intervenir en la presentació Salvador Calabuig, també mestre i regidor d’Educació de l’Ajuntament; Àngel Madrià, director de l’Editorial Gavarres; Salomó Marquès, pedagog i Susanna Benguerel, mestra i familiar de Cassià Costal. Una trentena de persones van seguir l’acte i van poder comprar el llibre gràcies a la col·laboració de la llibreria La Guineu.

Cassià Costal Marinel·lo va ser un pedagog reformista d’idees avançades (probablement un dels més rellevants millors de la Catalunya de principis del segle XX), ciutadà actiu i compromès, articulista i cronista precís que mereix un lloc d’honor a la galeria d’intel·lectuals que defineixen la Girona del primer terç del segle XX. Nascut a Mollet de Peralada el 1876 i mort a Barcelona el 1937, es troba enterrat a la ciutat de Sant Feliu de Guíxols, lloc que s’estimava especialment ja que la seva dona, Carme Soler Bruguera, era ganxona. Sant Feliu li ha dedicat un carrer a Cassià Costal i un grup de mestres el van homenatjar el 8 de juny de 1981.

El més llegit

I després