I després

Èxit d’assistència i regust de normalitat a la Fira del Conte «Explica’m» 2021

Sant Feliu de Guíxols va viure un cap de setmana d'espectacles de carrer, tallers i contacontes dins de la sisena edició de la Fira del Conte. El públic va respondre amb un ple absolut a totes les propostes, tant les que requerien de reserva prèvia com les que no.

Compartiu aquesta història

A l’espera de quantificar oficialment, ja es pensa en milers de persones les que han assistit aquest cap de setmana a la 6a Fira del Conte de Sant Feliu de Guíxols — «Explica’m», la primera on es recupera la “certa presencialitat” que permeten les mesures anti-Covid, després que l’any passat es fes la fira en format televisiu.

El certamen ha reunit una vintena llarga d’espectacles en diferents indrets de Sant Feliu, i tenia com a nucli central el passeig del mar, on dissabte hi havia la fira pròpiament dita, amb parades i estands. És l’esdeveniment que marca clarament l’inici de l’estiu a Sant Feliu de Guíxols.

Al llarg d’aquests dies es farà el recompte final d’assistents, però la valoració és optimista per a les àrees organitzadores de l’Ajuntament, Turisme i Cultura, ja que tots els espectacles han presentat un aforament complet, i moltes activitats de carrer tenien forta presència de públic -amb les mesures oportunes de separació i seguretat. També s’han hagut de programar sessions dobles, com la representació de l’espectacle del Pot Petit (Les aventures del lleó vergonyós), o la presentació del conte de Martí Gironell i Coaner Codina Un talp al meu jardí, o esdeveniments com els contes de Misteri -al cementiri, la nit de dissabte a diumenge- que sol reunir força públic.


Ha estat un cap de setmana a la ciutat amb el conte com a fil conductor, com a relat d’històries per a nenes i nens, però també per a joves i adults. Parades de llibres, il·lustradors i artesania amb productes relacionats amb el conte pels carrers del centre de la ciutat: espectacles de gran qualitat artística en diferents espais i per a tots els públics; activitats tematitzades en família… Tot això i molt més ha estat la Fira del Conte.

Una de les activitats singulars de la 6a Fira del Conte 2021 a Sant Feliu de Guíxols ha estat la presentació del conte Juli Garreta i el Drac Dalmaci, una obra inèdita escrita per l’arxivera de Sant Feliu Maria Àngels Suquet i l’artista polifacètic Josep Almar, amb les il·lustracions d’Adriana Fàbregas. L’actriu Assumpta Mercader i la pianista Maria Carretero van presentar el conte diumenge a la tarda davant de centenars de persones. També diumenge a la tarda es va celebrar la fi de festa amb la peça The Incredible Box, teatre de carrer amb la Companyia La Tal, a la plaça del Puig.


La regidora de Turisme i Esdeveniments de Ciutat del consistori guixolenc, Núria Cucharero, celebra que la fira s’hagi pogut fer “de manera molt normalitzada tot i les mesures anti-Covid que s’han seguit al peu de la lletra”. “Hem omplert totes les cadires de totes les propostes que estaven programades”, continua la mateixa edil, que sosté que la fira de paradetes del passeig marítim “també va tenir una molt bona afluència de visitants”.

Els carrers comercials de la ciutat feien goig gràcies als nostres comerciants i amb la col·laboració de l’Associació”, afirma Núria Cucharero, que també destaca que alguns dels establiments estiguessin decorats per a l’ocasió també per dins. “Tanquem una molt bona Fira del Conte tot esperant que la propera, la del 2022, es pugui fer de manera totalment normalitzada”, conclou la regidora d’Esdeveniments de Ciutat i Turisme.

El més llegit

I després