I després

Estudien reconvertir en pista forestal la carretera de Romanyà a Mas Nou

Compartiu aquesta història

Segons informa el DDG, l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro estudia la possibilitat de reconvertir l’antiga carretera de Romanyà de la Selva, a la urbanització Mas Nou de Platja d’Aro, en una pista forestal, atès que el seu manteniment surt molt car al consistori. Davant les queixes d’alguns veïns que la ruta és intransitable i plena de forats, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament cristinenc, Jordi Mulà, ha explicat que les tres opcions que contemplen són la de seguir posant pedaços, reconvertir-la en pista forestal o arreglar-la com toca, fent-hi cunetes perquè no s’acumuli d’aigua. Aquest darrer cas, però, és el més difícil que es faci realitat ja que l’obra tindria un cost d’un milió d’euros, no assumible actualment.
Segons Mulà, “s’han anat posant pedaços: ara fa un any que es va arreglar; ens vam gastar molts diners en posar pedaços i no ha servit de res; al cap d’un temps tornen a sortir forats amb les pluges i el pas dels cotxes”.
El regidor ha explicat que van intentar que la Diputació o la Generalitat se’n fessin càrrec, però no les van acceptar perquè no reunia els requisits d’unir nuclis poblacionals. Així, mentre l’Ajuntament segueix amb la solució dels pedaços, i descartada la d’una carretera nova, l’opció aparentment més factible és que torni a ser una pista forestal, “com havia estat abans, quan el que va ser l’amo del Golf Mas Nou la va fer asfaltar”. A més, el cost del manteniment es reduiria. El camí de Romanyà a Mas Nou es va asfaltar els anys setanta del passat segle quan el promotor del camp de golf i la urbanització va posar en marxa els equipaments. Així, la gent que hi vivia tenia millor accés per aquesta carretera que pels propis acessos des de Platja d’Aro. Durant un temps va ser molt utilitzada també com a camí per poder accedir a Platja d’Aro a les hores en què hi havia cues a les vies principals.

El més llegit

I després