I després

Estudien crear parcel·les urbanitzables per reduir les expropiacions de Puig Pinell de Platja d’Aro

Compartiu aquesta història

Les expropiacions pel Puig Pinell de Platja d’Aro es poden convertir en inassumibles per l’Ajuntament. De moment, el Jurat d’Expropiació s’ha pronunciat sobre dues finques i els comptes s’han disparat a l’Ajuntament: quasi 3,3 milions d’euros. I les que poden arribar, ja que les dues més grans reclamen 12 milions d’euros cadascuna. Sense oblidar les del parc dels Estanys. Unes xifres que podrien fondre les arques municipals, de manera que l’Ajuntament busca solucions a través de la revisió del pla general del municipi. El regidor d’Urbanisme, Antoni Cano, i que forma part de l’equip redactor d’aquest nou document, ha explicat que estudien la possibilitat de crear parcel·les urbanitzables a la part baixa del Puig Pinell per fer una permuta de terrenys. No obstant això, aquesta mesura no estalviaria a l’Ajuntament d’haver de desembutxacar-se alguns milers d’euros. Cano també ha volgut precisar que és un assumpte que s’està tractant amb els propietaris de finques del Puig Pinell i que no hi ha res tancat ni segur.
Aquesta possible urbanització es va posar sobre la taula en les sessions de participació de la revisió del POUM. Antoni Cano ha explicat a aquest diari que les noves parcel·les urbanitzables que es crearien per permutar amb els propietaris de Pinell serien al costat de l’antiga discoteca Pacha i sempre seguint a ras de la carretera de Sant Feliu de Guíxols i a l’altre costat de muntanya, de cares a S’Agaró, i també arran de la superfície.
Aquesta és l’opció amb la qual treballa l’equip redactor del nou POUM per reduir l’import de les expropiacions dictades pel Jurat d’Expropiació. Però tot és encara una hipòtesi, ja que s’ha de tractar amb els propietaris. En aquest sentit, Cano ha manifestat que l’Ajuntament ha tingut contactes amb algun d’aquests propietaris i que, al seu entendre, han estat positius. En total, entre una petita part que és de l’Ajuntament, la resta del Puig Pinell és propietat d’una dotzena de persones.
El màxim responsable de l’àrea urbanística de Platja d’Aro ha afegit que estudien el valor de les finques del Puig Pinell per traduir-lo en les parcel·les que anirien en els baixos del turó. En tot cas, Antoni Cano creu que si s’acabés tancant la permuta amb tots els propietaris l’Ajuntament encara hauria de pagar entre un 20 i un 30% de les expropiacions dictades pel jurat. Anteriorment, quan es va saber l’expropiació de 2,6 milions d’euros, l’alcaldessa, Dolors Padilla, va manifestar que l’economia municipal es podia col·lapsar amb més expropiacions d’aquest preu. (Diari de Girona).

El més llegit

I després