I després

Es venen un 20 % de les embarcacions a Sant Feliu

Compartiu aquesta història

L’ACN i el DdG informen que el port de Sant Feliu de Guíxols ha rebut durant aquest cap de setmana un total de 4.000 visitants que s’han apropat fins a aquesta localitat per veure el ‘Festival del Mar a Catalunya’. Segons el director de la fira, Miquel Guarner, aquests dies s’han venut una vintena d’embarcacions petites i d’ocasió d’entre 20.000 i 30.000 euros. Guarner ha destacat que no estan del “tot satisfets” amb els resultats però ha defensat que cal impulsar i realitzar fires com aquestes per reactivar el sector nàutic català. “L’únic camí que tenim és fer les coses conjuntament perquè individualment, cada empresari, no s’en pot surtir”, ha assegurat el director de la fira.

Guarner ha destacat que el nombre de visitants ha estat inferior al previst. No obstant això, el director ha ressaltat que els empresaris nàutics instal·lats en aquesta fira han venut una vintena d’embarcacions. La majoria d’elles són petits vaixells, d’entre 6 i 12 metres d’eslora, amb un cost que oscil·la entre els 20.000 i els 30.000 euros. “Estem satisfets al 50 per cent”, ha explicat el director.

El certamen és una fira itinerant que durant tres caps de setmana consecutius passa pel port de Sant Feliu, el port de Ginesta (Garraf) i Cambrils (Baix Camp). La fira, combina les millors oportunitats de compra d’embarcacions amb activitats lúdiques i té l’objectiu de promocionar la vocació nàutica i millorar les xifres de vendes de vaixells. Segons els empresaris, el sector es troba en un dels “pitjors moments” dels últims 20 anys ja que, en els darrers cinc anys, la matriculació d’embarcacions a tot Catalunya ha caigut un 64%.

Aquesta nova fira que ja ha superat la primera etapa, engloba la 7a edició GuíxolsMar de Sant Feliu de Guíxols, la 4a fira nàutica d’Ocasió i del Xàrter a Port Ginesta i la 5a fira marítima de la Costa Daurada a Cambrils. Durant la inauguració del festival, Guarner va explicar que l’entitat Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) era l’encarregada de l’organització de la fira perquè volien professionalitzar i dinamitzar les tres fires locals. En concret, a Sant Feliu de Guíxols la fira ha comptat amb una quarantena d’expositors i més de 90 embarcacions en venda.

El festival també ha comptat amb una fira de parades de productes agroalimentaris i d’artesania de les comarques gironines i amb tallers, serrades i competicions nàutiques. El director del festival ha remarcat que el simulacre de rescat amb un helicòpter de Salvament Marítim i les sortides gratuïtes de navegació han estat les activitats lúdiques amb més afluència de públic.

El més llegit

I després