Que un centre d’ensenyament mitjà compleixi 50 anys és una celebració d’honor. Així es va notar en l’acte central de l’Institut Sant Elm, celebrat al Teatre Auditori Narcís Masferrer i amb la presència d’alumnes, exalumnes, professors, directors, autoritats i un públic entre nostàlgic i orgullós del seu pas per l’institut.
La celebració -que havia de ser curta- es va allargar perquè tothom feia ús de la motxilla de records per anar ampliant un debat-tertúlia, comandat pel periodista Jordi Sunyer, i enriquint les aportacions.
Els doctors Josep Maria Terricabras i Lluís Pallí van ser els primers en obrir el torn d’intervencions, i van tractar, especialment Pallí, els anys de l’inici. Terricabras es va fixar més en els anys vuitanta. El professor, i nombroses vegades director, José Luis Mayo va recordar moments viscuts, anècdotes i altres històries del centre. Per últim, Àngela Ribas va fer la seva pinzellada amb l’època més recent.
Alumnes del centre van fer diferents interpretacions, des de música a coreografies, per arrodonir la jornada. El director, Francesc Sànchez, l’alcalde, Joan Alfons Albó i l’inspector dels Serveis Territorials a Girona, Joaquim Formiga, van tancar els parlaments institucionals elogiant la bona tasca d’aquest centre educatiu, que junt amb l’altre de Sant Feliu, esdevenen referents de la demarcació de Girona.