I després

ES RENOVARAN MÉS DE 3.400 FANALS DE SFG

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols emprendrà l’any vinent la renovació de més de dos terços (un 70%) dels 4.900 fanals i punts de llum que hi ha a la via pública, a més de quasi tots els quadres d’alimentació i el cablejat. Tot i això, la inversió, valorada en 1,5 milions d’euros, anirà a càrrec de la nova adjudicatària del manteniment de l’enllumenat, que gestionarà el servei com a mínim quinze anys, prorrogables fins a dinou segons informava aquesta setmana el diari El Punt Avui..
El cost del contracte, després que el ple aprovés les bases dijous passat per unanimitat, podria arribar als 8,4 milions si s’arriba a la durada màxima. Però el consistori pagarà una quantitat anual amb un cert estalvi respecte a manteniment i consums, i la inversió a terminis –com un rènting–. L’auditoria energètica estableix un marge d’estalvi de fins al 52% amb la tecnologia més moderna, però fonts municipals situen entre el 35% i el 40% el percentatge d’estalvi realista amb una inversió no desmesurada. El benefici de l’adjudicatària dependrà de l’estalvi elèctric que s’aconsegueixi i de la durabilitat del material instal·lat, de manera que el municipi s’assegura que les inversions es faran amb rapidesa i amb components elèctrics de qualitat, va apuntar l’alcalde, Joan Alfons Albó.
En el ple, el republicà Jordi Vilà va alertar que la llarga durada del contracte pot fer que d’aquí a quinze (o dinou) anys la tecnologia hagi deixat el contracte obsolet. Albó va argumentar que les pròrrogues atorgaran marge per renegociar futures millores sobre la marxa, a canvi d’allargar el termini d’explotació.
Els primers contractes amb empreses de serveis energètics (ESE) establien que l’empresa adjudicatària cobrava i s’encarregava, fins i tot, de pagar el consum. Però en el cas de Sant Feliu s’ha previst que sigui el consistori qui continuï pagant la factura a la subministradora. Així, per exemple, en cas que l’ESE fes fallida, el consistori no es trobaria amb el risc que li tallessin la llum dels carrers.

El més llegit

I després