I després

ES PRESENTA EL “RAID LE CENTAURE” QUE PASSARÀ PER SANT FELIU DE GUÍXOLS

Compartiu aquesta història

Aquest matí s’ha presentat el Raid Le Centaure en el Centre d’Equitació Cavall de Mar de Llagostera que gestionen entre Marta Planella, Marina Sala i Jordi Bona.

A l’acte hi han participat la presidenta d’ACEEGI (Associació de Centres Eqüestres Esportius de Girona), Maya Pou; el genet de l’equip de competició de Cavall de Mar Ricard Grabulosa; el representant territorial de l’esport a Girona, Josep Pujols i l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria. També hi han assistit l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas i diversos regidors i alcaldes de les poblacions que també seran seu de l’esdeveniment com són Santa Cristina d’Aro, Castell-Platja d’Aro i Tossa de Mar.

Sant Feliu de Guíxols serà seu d’aquest esdeveniment que tindrà lloc els dies 8, 9 i 10 de febrer.
És la prova internacional més dura d’orientació nocturna a cavall en la qual, en menys de 36 hores, es fan 100 km. d’orientació extrema: la primera nit 60 quilòmetres i la segona, 40.
Els genets poden participar individualment, en parelles o en equips, i han de seguir un recorregut que se’ls marca en un mapa i que fins al moment de l’inici de la prova és secret.

En aquesta edició 2019, ja hi ha una cinquantena d’equips inscrits. Els equips poden ser individuals o per parelles. També hi ha l’opció d’apuntar-se en grup però sense opció al premi de les sivelles (el premi del raid).
No es permet cap ajuda electrònica i només es pot fer servir una brúixola per orientar-se.

Els tres primers de cada categoria guanyen la sivella de Le Centaure (or, plata, bronze), els altres una placa. En total s’atorguen 9 sivelles (3 en individual, 6 d’equip). És una competició on participa l’elit mundial de l’orientació a cavall i els millors guies eqüestres.

Le Centaure també mou molta gent i dinamitza econòmicament el territori.
Podeu consultar més informació clicant aquí.

 

 

 

 

El més llegit

I després