Aquest matí s’ha presentat el Raid Le Centaure en el Centre d’Equitació Cavall de Mar de Llagostera que gestionen entre Marta Planella, Marina Sala i Jordi Bona.

A l’acte hi han participat la presidenta d’ACEEGI  (Associació de Centres Eqüestres Esportius de Girona), Maya Pou;  el genet de l’equip de competició de Cavall de Mar Ricard Grabulosa; el representant territorial de l’esport a Girona, Josep Pujols i l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria. També hi han assistit l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas i diversos regidors i alcaldes de les poblacions que també seran seu de l’esdeveniment com són Santa Cristina d’Aro, Castell-Platja d’Aro i Tossa de Mar.

Sant Feliu de Guíxols serà seu d’aquest esdeveniment que tindrà lloc els dies 8, 9 i 10 de febrer.
És la prova internacional més dura d’orientació nocturna a cavall en la qual, en menys de 36 hores, es fan 100 km. d’orientació extrema: la primera nit 60 quilòmetres i la segona, 40.
Els genets poden participar individualment, en parelles o en equips, i han de seguir un recorregut que se’ls marca en un mapa i que fins al moment de l’inici de la prova és secret.

En aquesta edició 2019, ja hi ha una cinquantena d’equips inscrits. Els equips poden ser individuals o per parelles. També hi ha l’opció d’apuntar-se en grup però sense opció al premi de les sivelles (el premi del raid).
No es permet cap ajuda electrònica i només es pot fer servir una brúixola per orientar-se.

Els tres primers de cada categoria guanyen la sivella de Le Centaure (or, plata, bronze), els altres una placa. En total s’atorguen 9 sivelles (3 en individual, 6 d’equip). És una competició on participa l’elit mundial de l’orientació a cavall i els millors guies eqüestres.

Le Centaure també mou molta gent i dinamitza econòmicament el territori.
Podeu consultar més informació clicant aquí.