I després

Es posarà el nom de “Les remendadores” a un mirador del passeig del President Irla

Compartiu aquesta història

Amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, que se celebrarà el dia 8 de març, s’està programant, per part de l’Ajuntament, posar el nom de “Les remendadores” (remalladores) al mirador que hi ha en el revolt del Passeig del President Irla de Sant Feliu, al final del Club de Mar.
Formarà part del programa d’homenatges i actes que se celebraran en aquesta diada i, des d’aquest balcó sobre el mar, es tindrà un record a aquest ofici i a les dones ganxones que durant molts anys cosiren les xarxes malmeses que dipositaven els pescadors a la platja, al passeig o al port després de feinejar i que les remendadores deixaven llestes per a una nova sortida.
Aquest serà el primer nom propi que es posarà a tota una col·lecció de miradors del nostre terme als quals es batejarà amb noms propis per identificar-los i poder així marcar un itinerari turístic que permeti gaudir de les postals naturals d’aquest tram espectacular de la Costa Brava.
Per a aquesta ocasió es comptarà amb una imatge de la Isabel Cros (esposa de El Nen) capturada per Roger Conchillo, els anys 60, i que feia serigrafiar en els plats de porcellana per vendre’ls com a souvenirs de Sant Feliu a la seva botiga del carrer de la Rutlla. I també el cantautor Sé estrenarà una cançó en el propi mirador dedicat a les remendadores que varen realitzar aquesta feina imprescindible en l’àmbit de la pesca a la Ciutat.

El més llegit

I després