I després

Sant Feliu municipalitzarà els aparcaments amb una empresa que contractarà persones amb necessitats especials

La previsió és que el nou sistema s'implementi a principis del proper 2024

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu municipalitzarà els aparcaments de la ciutat a través d’una empresa que contractarà persones que tenen necessitats especials i així ajudar-les a inserir-se al món laboral, una acció que està previst que s’implementi a principis d’any.

Amb aquesta actuació, el consistori passarà a gestionar les zones blaves de Sant Feliu, també els aparcaments municipals i s’encarregarà del funcionament dels carregadors elèctrics de vehicles.

L’alcalde, Carles Motas, explica que aquest model és semblant al que actualment es té amb l’empresa Tramuntana, qui s’encarrega d’una part del manteniment de la jardineria de la ciutat. Motas recalca que el consistori destinarà “més d’1,1 milions d’euros a empreses especials de treball que donaran feina a persones amb necessitats especials”.

Josep Saballs, regidor d’Urbanisme, destaca que gràcies a la nova maquinària de zona blava de la que ja disposa el consistori “es poden fer campanyes especials vinculades, per exemple, al sector comercial”, recalcant que, per exemple, els negocis de Sant Feliu podran regalar als seus clients minuts gratuïts per aparcar al municipi, una acció que amb l’actual contracte no es pot realitzar.

Amb la municipalització es podran gestionar abonaments pels residents de la nostra ciutat com també oferir tarifes especials per als vehicles que paguen l’impost a Sant Feliu

Amb les accions que es duran a terme, el consistori vol fomentar la rotació de vehicles a la zona blava, aplicant una temporalitat de 2 hores, per donar més opcions d’aparcament i afavorir la política de bonificacions als residents i al sector comercial.

L’Ajuntament també busca la reducció de la burocratització administrativa, fent que totes les accions de control de residents, campanyes comercials, o per exemple l’adquisició d’abonaments, es pugui fer a través de la maquinària ja disponible.

Pel que fa a les properes accions als aparcaments de la ciutat, la regidora de Mobilitat, Tili Ribera, explica que “recentment s’ha aprovat una partida de vora 330.000 euros per l’adequació i reparació del paviment de l’aparcament de La Corxera i també per l’adequació de l’aparcament de la carretera de Tossa”.

El més llegit

I després