I després

Es multipliquen les denúncies per sorolls nocturns al carrer

Compartiu aquesta història

Segons informa l’ACN, les denúncies per soroll contra locals d’oci nocturn s’han multiplicat per tres a Catalunya des de l’entrada en vigor de la llei antitabac. El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha assegurat que en algunes poblacions la situació és encara més dramàtica perquè les denúncies s’han arribat a multiplicar per 10. Boadas assenyala directament com a culpable a la llei antitabac perquè ha obligat els clients a sortir a fumar fora i, sobretot a l’estiu amb el bon temps, acaben havent-hi multituds a les portes dels locals i fan més fressa. Per això, estan impulsant una campanya de sensibilització que després de passar per Salou i Empuriabrava arriba ara a Platja d’Aro (Baix Empordà).

Platja d’Aro és una de les poblacions amb més turisme de la Costa Brava i té una oferta àmplia de locals d’oci nocturn. Ajuntament, Associació de d’Activitats Recreatives de la població i la Fecasarm han endegat una campanya que començarà aquest cap de setmana i que sota la premissa ‘Màxima diversió, mínima molèstia’ busca sensibilitzar sobre la necessitat de respectar el descans dels veïns.

El regidor, Antoni Botellé, ha recordat que a Platja d’Aro està prohibit beure al carrer, una mesura que també evita les reunions multitudinàries de gent i, per tant, el soroll. De fet, ha assegurat que d’acord amb l’ordenança municipal estan incrementant la pressió sobre les persones que fan ‘botellons’. Durant el 2010 han obert uns 500 expedients per consumir alcohol a la via pública, un 10% més que l’any anterior. Els expedientats s’enfronten a multes que van des dels 150 als 1.000 euros.

El més llegit

I després