I després

ES LICITEN LES OBRES DE REFORÇ DEL DIC

Compartiu aquesta història

Com ja varem informar fa unes setmanes, el port de Sant Feliu de Guíxols pateix una sèrie d’ultrapassaments entre la primera alineació del dic de recer, al costat de les instal·lacions del Club Nàutic, i l’inici del primer calaix del dic exterior, per l’acció dels temporals que impedeixen el funcionament eficaç de la instal·lació i afecten la circulació del vial i els amarratges de les embarcacions més propers a la zona. Després de valorar fórmules vàries, la solució adoptada per Ports de la Generalitat ha estat reforçar la primera alineació del dic de recer.
Ara, Ports anuncia que les obres de reforç suposaran la construcció d’una franja amb blocs de formigó de 60 metres de longitud i 10 metres d’amplada. La franja s’ubicarà entre l’arranc del dic de recer i l’inici del primer calaix del dic exterior exempt, així com la construcció d’un botaones a l’espatller per impedir ultrapassaments.
Després d’estudiar diverses solucions i rebre els informes favorables mediambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Girona, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i Capitania Marítima, s’ha conclòs que l’actuació prevista no té afectacions per a la dinàmica del litoral, les espècies protegides, l’impacte visual, ni per a la sortida al mar de la riera de Tueda. En aquest sentit, es respecta tant el desguàs de la riera de Tueda com la sortida de l’aigua que hi ha entre el dic de recer i el dic de calaixos exterior.
L’actuació comprèn l’enderroc de dues edificacions: l’antiga nàutica i Protecció Civil. Un cop fets els enderrocs, l’esplanada resultant s’utilitzarà per construir els blocs de formigó que formaran part de la nova franja de reforç del dic de recer. A més, a la zona de passeig de l’espatller s’hi millorarà el paviment i l’enllumenat.
El projecte està inclòs en el Pla d’inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat i en el Pla especial del port i compta amb un pressupost de licitació d’1.429.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos.
Ports de la Generalitat va construir l’any 2004 un dic exterior exempt, fet per calaixos de formigó, ubicats en una alineació paral·lela al dic de recer actual, amb una inversió de 7,4 MEUR.
El sistema de reforç del dic exterior utilitza un procediment basat en una conca esmorteïdora de 35 metres d’amplada, situada entre el dic de recer i el dic exterior.
El dic exterior està format per 20 calaixos ultrapassables de 16 metres de longitud cadascun i una obertura de 4,5 metres entre cada calaix, que serveix de desguàs de l’aigua que entra a la conca esmorteïdora amb les onades.
El projecte que ha sortit a licitació aquest dimecres, comprèn la zona entre el primer calaix i l’inici del dic de recer, on no hi arriba la protecció del dic exterior.

El més llegit

I després