I després

Es dispara el preu de la llenya fins a un 35%

Compartiu aquesta història

Davant les perspectives d’un hivern complicat per la crisi energètica, els compradors de llenya han estat més previsors aquest any.
Tot i que el preu ha pujat, les vendes de llenya s’han avançat i les comandes són més grans, per por de quedar-se sense de cara a un hivern de crisi energètica.

Des del sector, Xavi Maresma d’Explotacions Forestals Maresma de Sant Feliu de Guíxols, explica la dificultat per trobar personal.

 

Segons Maresma, “el principal motiu de la pujada de preu és la manca de mà d’obra. Qualsevol sap anar a fer llenya però anar a treballar a mig de bosc és una altre cosa, ningú hi vol anar”.

Maresma afegeix que “els mitjans de comunicació han fet que la població comprés abans per por a quedar-se sense llenya”.

El preu de la llenya ha pujat, tot i ser un combustible molt més barat que el gasoil. Ho ha fet entre un 30-35%. Si abans 1 tona (1.000 Kg) de llenya costava uns 150€, ara oscil.la entre 180 i 200€. Succeeix el mateix amb el pèl·let per a estufes i calderes, que s’ha encarit i encara podria pujar més.

El més llegit

I després