I després

Es digitalitza la recollida de residus als comerços

Amb aquest nou sistema es podrà fer el seguiment i control de la recollida als 318 establiments adherits

Compartiu aquesta història

En aquests darrers dies s’estan acabant d’instal·lar a les façanes de les botigues i restaurants de la ciutat els tags o etiquetes de color groc que permetran controlar digitalment la recollida d’escombraries en aquests establiments.

Amb aquest nou sistema digitalitzat es podrà fer el seguiment i control de la recollida als 318 establiments adherits. Amb aquest nou model l’activitat queda registrada informàticament, cosa quer permet fer un seguiment precís del servei i del seu funcionament.

Els establiments hauran de deixar els seus residus sota del dispositiu de color groc que s’està instal·lant a cada comerç participant. Els treballadors que recullen les escombraries duen polseres que registren l’activitat, les possibles incidències, i tota classe d’informació estadística.

El sistema també incorpora un xip a cada contenidor d’orgànica i vidre que permet pesar aquest material quan el camió buida els contenidors. Des del consistori es destaca que el nou sistema “implica un seguiment personalitzat i pèrdua d’anonimat de l’usuari”, un fet que permetrà “aconseguir la Taxa Justa els propers anys”, pel que els comerços pagaran en funció dels residus que generen, en un futur.

Durant els mesos de març, abril i maig, es van visitar 324 comerços del municipi, començant pels grans productors de fracció orgànica com ara restaurant , bars o hotels. A continuació es varen visitar els negocis que més paper, cartró i envasos produeixen, i es va estudiar cada cas per adaptar el servei a les necessitats.

El més llegit

I després