I després

Es constitueix el Consell de Participació del Port

Compartiu aquesta història

El Consell de Participació del Port de Sant Feliu de Guíxols s’ha constituït aquest dissabte en un acte en què hi ha participat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, entre d’altres autoritats i representants dels sectors econòmics del port.
El Consell de Participació del Port de Sant Feliu de Guíxols ha d’assentar les bases per tal reactivar, modernitzar i donar projecció als sectors del port: industrial, comercial, pesquer, nàutic, esportiu, cultural, lúdic i social. De manera que l’enclavament continuï sent un dels puntals econòmics de la Costa Brava, generi nous llocs de treball, aporti més riquesa al territori i se situï com un referent de Catalunya.
Aquest nou òrgan podrà definir unes línies estratègiques d’actuació, donar assessorament, proposar i consensuar en activitats que es desenvolupin en el port, com ara:
– Ampliar la col·laboració entre el port i l’Ajuntament amb iniciatives i activitats municipals que es facin en l’espai portuari.
– Formular propostes que millorin l’oferta de serveis i les condicions dels diferents sectors socials i econòmics del port per ser més competitius.
– Participar amb iniciatives que fomentin la formació d’infants i joves per contribuir a la difusió, coneixement i conscienciació del sector marítim. I garantir la qualitat de serveis i potenciar-ne d’altres, contribuint així a la creació d’ocupació.
– Fomentar el reciclatge formatiu entre els treballadors dels diferents sectors econòmics del port, d’acord amb els nous requeriments del servei i la innovació tecnològica.
– Fomentar la implicació i la participació dels sectors econòmics, entitats i agents socials en les actuacions que es portin a terme en el port.
– Consolidar la imatge de marca “Port de Sant Feliu de Guíxols com a actiu important del municipi.
– Impulsar la participació de Sant Feliu de Guíxols en certàmens promocionals nacionals i internacionals.
L’equip del Consell de Participació del Port de Sant Feliu de Guíxols el composen: dos membres en representació de Ports de la Generalitat, dos membres en representació de l’Ajuntament, un representant de cadascun dels sectors d’activitat del port, un representant del sector de comerciants del municipi, un representant del sector de restauració i un representant de les empreses de serveis turístics del port.
Aquest nou òrgan de participació i assessorament, tindrà un caràcter consultiu, amb capacitat per elaborar propostes i informes i fer recomanacions sobre les actuacions que afectin a l’espai portuari. El Consell es reunirà un cop cada quatre mesos.
La presidència del Consell anirà a càrrec de Ports de la Generalitat i de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Les dues administracions s’aniran alternant la presidència cada any.

988e7c52-c2ab-4489-a380-b45de0b82398

El més llegit

I després