I després

Es compleixen les previsions més optimistes i Sant Feliu s’omple de visitants durant l’estiu

Compartiu aquesta història

El sector hoteler ha estat un dels més beneficiats, millorant fins i tot les dades prepandèmia del 2019

 

Aquest estiu s’han complert les previsions més optimistes sobre l’alta afluència de visitants que es rebrien aquest estiu a Sant Feliu de Guíxols, un augment que s’ha vist en àmbits com la restauració, l’hostaleria i altres tipus de negocis.

Amb les xifres a la mà, un dels sectors més beneficiats ha estat l’hoteler, que ha millorat fins i tot les dades d’ocupació de l’any 2019, llavors encara en prepandèmia: els passat mes de juliol es va superar en vora un 10% la xifra d’ocupació del juliol de 2019. Al mes d’agost, l’increment d’ocupació respecte a l’agost del 2019 va ser de pràcticament un 4%.

La presidenta de l’Associació Guíxols Comerç i Turisme, Alèxia Sánchez, explica que “l’afluència de gent ha estat continuada, tant durant la setmana de Festa Major, on va estar molt ple Sant Feliu, com després, amb el canvi de quinzena. Hem tingut la visita de nous turistes, de gent de segona residència. L’ocupació ha estat molt, molt alta, sobretot de francesos però també d’altres parts d’Europa”.

La regidora de Turisme, Núria Cucharero, comenta que “ha estat l’any de la tornada a la normalitat absoluta”, recordant que ”aquí a la ciutat els estius hem continuat tenint gent, però no en el tan per cent que hem tingut aquest any”. També destaca que ja durant la Setmana Santa es va veure una alta afluència de visitants: “ja ens augurava que l’estiu seria una bona campanya turística i així ha estat”. Pel que fa al sector comercial “no ha notat en la mateixa mesura aquesta recuperació”, destaca.

Marisa Gallardo, del Bar La Gaviota, explica que ha estat una temporada “molt i molt esgotadora”, amb molts clients francesos i del país. “Han estat dos anys molt criminals i ara ens ha vingut molt bé tot això”.

Jonatan Subirats, de Casa Elisa, afirma que “la temporada ha estat molt bona. Ha començat una mica tard, a partir del juliol”. “Fins avui anem complerts cada dia, migdia i nit”. Els seus clients han estat sobretot francesos i anglesos, a més de visitants del país.

Altres negocis també han notat l’augment de turistes. Montse López, de Peixos Torrent: “ha estat un estiu de molta gent. Amb la pandèmia molts no havien pogut venir, es notava molt. La gent tenia moltes ganes de Costa Brava, de comprar peix de costa, i hem vist persones que feia dos anys que no podien venir”. També han notat que “hi ha gent que les seves vacances les ha repartit entre viatjar i venir a la segona residència”.

Albert Gironès, d’Aventura Experience, també ha viscut la important afluència de turistes. “Hem tornat a tenir molts turistes, sobretot estrangers: francesos, molts holandesos i alemanys. S’ha notat molt que la situació tornava a posar-se una mica bé”.

Segons han explicat a Ràdio Sant Feliu alguns hostalers, les previsions de cara a la temporada tardor/hivern no contemplen que es mantinguin les altes dades d’ocupació, però estan a l’expectativa.

 

El més llegit

I després