Les Seccions Locals d’ERC i les JERC a Sant Feliu de Guíxols, coincidint amb el dia de l’orgull Lesbià Gai, Transsexual i Bisexual que es commemora el 28 de juny varen presentar una moció al Ple Municipal ordinari que es va aprovar per unanimitat..

La moció recollia que després de molts anys d’activisme polític s’ha aconseguit avançar en l’equiparació legal del col·lectiu LGTB a partir del dret al matrimoni entre persones del mateix sexe, el dret dels infants a ser adoptats per famílies homoparentals i la creació per part del Govern de Catalunya de polítiques adreçades específicament a aquest col·lectiu. Un drets dels que gaudeixen milers de persones i que no poden ser retallats per cap govern o tribunal.

Apuntaven que un cop assolida la igualtat legal, cal que l’administració pública disposi de les eines necessàries per aprofundir en la normalització social, articulant polítiques adreçades a aconseguir aquest objectiu. El respecte a la diferència és un pilar de les societats democràtiques i no pot acceptar-se cap tipus d’agressió verbal, física o psíquica en l’àmbit laboral, educatiu, familiar o urbà sense una resposta legal proporcional a l’agressió.

També varen demanar que onegi la bandera gay amb l’arc de Sant Martí a la ciutat com a mostra de suport al col·lectiu des de l’administració.

 

Comaperixença de Francisco Cárdenas

El portaveu del grup municipal d’Esquerra va demanar explicacions a l’alcalde, en l’apartat de precs i preguntes, en relació a unes cameres instal·lades en el Centre Cívic Tueda advertint que si les explicacions no els convencien demanarien la compareixença del regidor de seguretat Francisco Cárdenas.

L’alcalde va justificar-ho per un robatori i la presència de persones alienes a altres zones de l’equipament quan se celebren esdeveniments al marge del casal però que la decisió la va prendre la junta del Casal i no l’Ajuntament tot i que en un curt termini, una empresa col·locarà més càmeres i alarmes a l’edifici (fa temps que a altres equipaments com l’escola Ardenya, deixalleria, etc. se’n preveuen pels robatoris i desperfectes ocasionats.

Les raons aportades per l’alcalde no varen convèncer al grup republicà que va confirmar als nostres micròfons que demanaran la compareixença del regidor al Ple per tal que doni explicacions sobre aquesta qüestió.