I després

ERC, medi ambient i pressupostos

Compartiu aquesta història

El proper diumenge 9 de juny a les 12 del migdia, en motiu del Dia Internacional del Medi Ambient, ERC Guíxols organitzarà al Tinglado del Port, una xerrada col·loqui amb el títol: Litoral, turisme i medi ambient.
L’acte, comptarà amb les intervencions de Josep Maria Aguirre, doctor en dret i professor de dret administratiu de la UdG, José Antonio Donaire, Director de l’Institut Superior d’Estudis Turístics i professors a la UdG, de Jesús Fernández, representant de la Plataforma Recuperem Can Rius, i d’Emili Albó, director de l’Hostal del Sol de Sant Feliu de Guíxols.
Aquesta és una activitats més de la campanya Primavera Republicana que la secció local d’ERC a Sant Feliu de Guíxols va iniciar el 14 d’abril, i que vol acostar el partit a la ciutadania ganxona i bastir un projecte més sòlid i més ampli.
ERC Guíxols s’oposa a uns pressupostos que arriben tard i són poc clars en alguns àmbits
ERC Guíxols vota en contra d’uns pressupostos municipals que arriben tard i volen imposar la construcció d’un pàrquing al Passeig, d’amagat.
Pel grup municipal i la secció local d’ERC a Sant Feliu de Guíxols, els pressupostos municipals aprovats el passat dimarts per l’equip de govern, tot i estar treballats i reconèixer el bon criteri del govern local en moments molt difícils a nivell nacional i a nivell local i de compartir algunes coses com les de prioritzar emergències socials o no rebaixar les despesa en inversió o collar les despeses en serveis i contractació, arriben amb el defecte que es presenten al més de juny, i que no venen acompanyats amb elegància, ja que l’oposició no ha pogut col·laborar en la confecció d’aquests.
ERC Guíxols vota en contra dels pressupostos municipals per dos temes principals:
En un pressupost de gairebé 28 milions d’euros, el contracte d’escombraries que és de més de 4 milions i que suposa a la ciutat una despesa superior als 10.000€ al dia, cada dia de l’any, són molts diners per tenir una ciutat que no està neta. Estem d’acord que el contracte s’ha de complir, però pagant 10.000€ cada dia el govern té l’obligació de pressionar a l’empresa gestora del contracte d’escombraries perquè compleixi .
El portaveu del grup municipal d’ERC, Jordi Vilà, també va demanar que es convoqui la comissió de seguiment sobre el tema de la neteja dels carrers, una comissió que fa 2 anys que ERC demana que es convoqui .
ERC Guíxols també s’oposa als pressupostos, per la poca transparència en la partida que hi ha en el capítol d’inversions sobre la confecció d’un estudi de viabilitat de l’aparcament subterrani.
Segons Jordi Vilà, ‘això en realitat no és un estudi de viabilitat, sinó un avantprojecte per fer un aparcament al Passeig’, ‘fer un aparcament a la ciutat és important, però no ha de ser necessàriament al Passeig’, i afegeix que ‘aquest estudi no surt a la memòria d’alcaldia i que en els pressupostos aquest tema estigui amagat quan en realitat té un preu de 50.000€, és sospitós’.
El govern ha tingut 6 mesos per presentar aquest estudi i demanar a les altres forces polítiques que presentin propostes i alternatives, i si no ho ha fet és perquè aquest estudi de viabilitat en realitat és una primera partida pressupostària per construir un aparcament al Passeig.

El més llegit

I després