I després

Esquerra Republicana de Catalunya explica que “s’impulsa la millora dels passos de vianants a la ciutat a proposta d’ERC”

ERC explica que "s’impulsa la millora dels passos de vianants a la ciutat a proposta d’ERC"

Compartiu aquesta història

A continuació podeu llegir íntegre l’escrit del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya en el qual valora l’impuls de “la millora dels passos de vianants a la ciutat a proposta d’ERC”, com també el seu vot contrari a la despesa del trasllat de l’Oficina de Turisme a La Rambla.

S’impulsa la millora dels passos de vianants a la ciutat a proposta d’ERC
El GM d’ERC Guíxols també mantenim el nostre vot contrari a la despesa que proposa el govern per traslladar l’oficina de turisme al local de la casa Masó de la Rambla.

L’espai viari de la ciutat ha canviat els últims anys. S’ha millorat i alentit la velocitat en diverses vies, però paral·lelament s’ha incrementat el nombre de vehicles a la ciutat i afegit nous sistemes de transport.

La configuració actual dels carrers de la nostra ciutat sembla que provoca un efecte crida entre conductors que troben una ciutat permissiva per a conduir d’una manera temerària. Diversos veïns ens han transmès la seva preocupació pel perill que representa travessar els passos de vianants i la seva sensació d’inseguretat.

Per això hem proposat al govern millorar els passos de vianants, especialment de les zones i carrers amb major densitat de circulació i que es tingui en compte l’accessibilitat per a persones amb discapacitat física i incorporin ajuda per a vianants invidents o amb dificultats de visió, per a poder creuar el carrer de forma segura, per exemple amb avisos sonors o encaminadors. La millora en la il·luminació, la instal·lació de senyals verticals led, o alliberar d’obstacles la seva visibilitat en serien d’altres actuacions.

El GM d’ERC Guíxols també hem volgut donar suport a la creació d’una comunitat energètica local (CEL) per a la producció, consum, emmagatzematge i venda d’energia renovable a la nostra ciutat.

Aquestes comunitats energètiques locals són un actor clau en la lluita contra el canvi climàtic per la mitigació i disminució en les emissions de gasos efecte hivernacle. Però malauradament aquesta proposta del grup Guíxols des del Carrer no ha rebut els vots a favor del govern i no es durà a terme.

Per altra banda mantenim el nostre vot contrari a la despesa que proposa el govern per traslladar la oficina de turisme al local de l’edifici de Rafael Masó de la Rambla. Una proposta que va suposar una despesa de 857.000€ per comprar-lo al mes de gener i ara s’incrementa amb 441.000€ per les obres d’adequació. Una despesa que el nostre grup no veu necessària ni prioritària, en un Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) protegit i catalogat que ja és patrimoni de la ciutat.

El més llegit

I després