I després

ERC denuncia que “Des de gener de 2022 els ganxons i ganxones paguem per un servei de recollida d’escombraries i neteja que no rebem”

Compartiu aquesta història

ERC denuncia que “Des de gener de 2022 els ganxons i ganxones paguem per un servei de recollida d’escombraries i neteja que no rebem”. Podeu llegir l’escrit complet a continuació.

Des de gener de 2022 els ganxons i ganxones paguem per un servei de recollida d’escombraries i neteja que no rebem.

L’increment del 6% de la taxa d’escombraries del 2022 havia de servir per unes millores que a dia d’avui encara no tenim.

Fa uns dies el govern de TxSF i PSC va aprovar una modificació del contracte d’escombraries de 178.000€, que cal sumar als 46 milions d’euros inicials, que posa en evidencia la improvisació en la gestió del problema de les escombraries i la neteja a la ciutat.

ERC Guíxols ja va demanar diverses vegades al govern que fes una aposta per un model de recollida selectiva amb contenidors amb xip, com fan moltes ciutats. El govern ens va respondre que ja ho farien més endavant amb una subvenció dels fons europeus FEDER que mai ha arribat.

L’empresa que ha de donar aquest nou servei no va preveure doncs la compra de contenidors adaptats amb xip per identificar els usuaris, mantenint el sistema actual que ja sabem que és deficient.

Doncs ara, quan ja fa gairebé un any que tenim un contracte nou, han vist imprescindible aplicar el sistema de reconeixement amb xip als contenidors i també s’ha rebut una subvenció de l’Agència Catalana de Residus per portar-ho a terme, el problema és que els contenidors del nou contracte no estaven preparats i toca comprar-ne de nous.

Al final, aquesta improvisació del govern provoca una despesa de 178.000€ i un nou endarreriment en la millora del servei de recollida d’escombraries i neteja de la ciutat.

Un primer any perdut dels deu que té el nou contracte i no tenim contenidors nous als carrers i no estem recollint millor. I si fem cas al que va dir l’alcalde al Ple del passat dijous, la previsió per la instal·lació dels nous contenidors és a la tardor.

Com ja vam advertir des d’ERC Guíxols calia tenir-ho clar des del principi, però l’actitud del Govern d’anar a la seva i no escoltar ens ha portat a una gestió nefasta i negligent.

El més greu de tot és que estem pagant per un servei que no rebem. Per l’any 2022 el Govern va aprovar una puja d’un 6% del preu del rebut d’escombraries per a tots els ciutadans i ciutadanes i empreses de la nostra ciutat. Un preu justificat per una millora del servei i una feina associada a una millora de la recollida que no s’està produint i que encara tardarà uns mesos a arribar. Des d’ERC volem denunciar aquest engany a la ciutadania i reclamem una solució immediata.

El més llegit

I després