I després

Relleu a l’alcaldia de V-llobrega

Compartiu aquesta història

El republicà Vicenç Cebrià va agafar aquest dijous al migdia les regnes del govern de Vall-llobrega, segons informa el Diari El Punt Avui, tal com preveia el pacte de govern entre ICV i ERC al poble. Minuts abans, l’ecosocialista Rufino Guirado havia consumat la seva renúncia, després de tres anys marcats per l’endarreriment dels cobraments del pla d’obres i l’acollida al pla d’ajustaments de l’Estat per sanejar l’endeutament en els darrers mesos.
Cebrià va recordar que fa set anys que és regidor de govern, i es va declarar “orgullós” d’arribar a l’alcaldia del poble on va néixer. Entre els reptes que es va fixar per a l’últim any de mandat, el nou alcalde d’ERC va apostar per activar alguns projectes en cartera, com ara l’eixamplament del carrer Estació i el desplegament del nou pla general (POUM), que aviat ha de rebre el vistiplau d’Urbanisme després d’un seguit de canvis. Malgrat la intenció, el nou alcalde va admetre que “caldrà mirar molt bé què es fa”, per l’escassedat de diners per invertir.
CiU va acceptar la renúncia de Guirado, però en l’elecció del nou alcalde va votar per la seva cap de llista, Marta Martí, que va felicitar Cebrià i li va desitjar sort. La portaveu de la federació va allargar la mà al govern tot i criticar que, en no canviar el cartipàs, “és més del mateix”.
Els edils d’ICV, per la seva banda, es van posar al servei de Cebrià. La regidora ecosocialista Encarna Pallí, anterior cap de files del PSC, va desitjar “que continuï la mateixa sintonia” entre ICV i ERC. Pel que fa a les retribucions, Cebrià –jubilat– continuarà percebent la indemnització de 550 euros mensuals que ja rebia com a tinent d’alcalde, mentre que Guirado, tot i cedir la vara, mantindrà l’assignació de 1.350 euros bruts mensuals.

El més llegit

I després