Un acord extrajudicial, en el qual totes les parts han tingut la voluntat d’arribar a una entesa, equipararà els sous entre els treballadors i treballadores dels dos geriàtrics de Sant Feliu de Guíxols, atenent a la reivindicació que des de la posada en funcionament de la Residència Sant Feliu de Guíxols Gent Gran venia fent la plantilla dels de la Fundació Asil Surís, considerant que realitzaven una feina similar amb un sou ostensiblement més baix.

Aquest divendres al migdia l’alcalde, Carles Motas, el primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz, i la regidora d’Envelliment Actiu, Fina Cosp, feien una trobada amb el personal del geriàtric de la Plaça Alabric per escenificar la satisfacció de tots plegats per l’acord assolit.

Prèviament, en declaracions a la nostra emissora, l’alcalde remarcava que “aquest és un acord històric que resol una discriminació que feia massa anys que durava i amb l’equiparació dels convenis es fa justícia a les demandes de la plantilla de l’asil que es trobava en inferioritat, tant pel que fa al salari com en l’increment d’hores treballades”.

L’alcalde agraïa la predisposició de totes les parts per arribar a l’acord i afegia que “estem molt satisfets d’haver propiciat l’acord per atendre a aquesta reivindicació que, per diversos motius, no havia estat atesa per anteriors governs i ara, amb voluntat política, se li ha pogut donar una resposta positiva”.

L’Ajuntament  haurà d’augmentar la seva aportació, que enguany suposarà 450.000 euros entre els dos geriàtrics, i Motas comentava que “aquesta no és l’única aposta que fem per l’asil ja que per primera vegada des de la seva obertura l’any 1898, estem en un punt en el qual es farà una important transformació de l’espai, el procés del qual ja està en marxa, però no podem només pensar en projectes si l’actiu més important, que és l’equip humà que hi dona servei, no ho fa en les millors condicions”.

El diari El Punt Avui ha publicat aquest dissabte que “la primera fase del projecte de millora del complex començarà per la reordenació dels jardins, amb l’enderroc de la tanca de pedra del carrer Dos de Maig i la reforma total de la plaça Alabric. La junta de govern va donar dijous llum verd a l’encàrrec del projecte urbanístic, amb intenció de tancar l’adjudicació a l’estiu, i les obres –amb un pressupost d’1,2 milions d’euros– tindran una durada estimada d’uns vuit mesos”.