I després

En Tinglado s’omple per al concert de Sé i Amics del Museu visiten el de la Terrissa

Compartiu aquesta història

Arran de mar

El Tinglado del port de Sant Feliu de Guíxols es va omplir diumenge d’assistents al concert Arran de mar que oferia el cantautor que el va adaptar i estrenar l’espai museístic com a auditori i sala de projeccions amb 21 vídeos, la majoria dels quals amb fotografies i personatges de Sant Feliu, que varen fer les delícies dels assistents.

Aquest acte, promogut per l’Ajuntament a través del Museu d’Història de la Ciutat, amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal d’Història i la col·laboració de la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit, l’Ajuntament de Tossa de Mar i la Ràdio i Televisió de Tossa, fou presentat per la regidora Pilar Giró que va agrair l’assistència dels presents i el treball de l cantautor que, a més de les cançons va recopilar les fotografies i va fer el muntatge digital dels vídeos que anaven sincronitzats amb les seves cançons.

El local va respondre acústicament i, en les actuals condicions, es pot adaptar per a manifestacions culturals i artístiques de petit format, essent un altre dels punts que pot passar a afegir-se a l’oferta cultural de la Ciutat.

 

 

 

 

 

 

Amics del Museu. Un passeig per el passat, el present i el futur de la Terrissa.

Aquells a qui ens agrada visitar museus, conèixer el patrimoni que ens envolta i també el que ens és més llunyà, aquells a qui en definitiva, ens interessa la cultura i tot allò que tingui a veure amb aquest àmbit, no ens costa gaire que la visita a un museu ens faci passar una bona estona i sempre hi ha allò de nou que no sabies, allò que mai havies vist o allò que et recorda quelcom que vas veure en un altre lloc. Això no treu que hi hagi ocasions en que un lloc, un museu o un monument no només t’interessen i/o agraden, sinó que et sorprenen més del que t’esperaves.

Aquest és el cas del Museu de la Terrissa de Quart, que un grup d’Amics del Museu varem tenir ocasió de visitar aquest passat dissabte. Integrat en un edifici magnífic com és l’antiga Bòbila de Can Ginesta i amb una moderna i didàctica museografia, aquest nou centre cultural porta al visitant a conèixer una història que recorre des dels primers processos d’industrialització de la terrissa fins a les últimes novetats, tot fomentant els valors de la tradició i de la cultura artesana de la zona.

Des de l’Associació d’Amics us recomanem ferventment la visita a aquest nou museu, us assegurem que en sortireu amb un bon regust de boca.

La propera activitat prevista per al mes de desembre serà el dissabte 17 al matí, i consistirà en una visita guiada a la Col·lecció de Diorames del Germà Gilber Galceran, monjo del Monestir de Solius. Us hi esperem! Segueix-nos al facebook: www.facebook.com/Amicsmuseu

 

El més llegit

I després