L’il·lustrador Òscar Garcia, més conegut com a “Calibos”, i l’escriptor Marc Juera, han creat un conte infantil “En Murri ja no hi és”, que narra la història de la Vera, una nena que creix acompanyada d’una mascota, en Murri. Des del primer moment es fan molt amics i viuen mil aventures junts. El temps passa, el gos es va fent gran i mor. Els pares per alleugerir la pena de la petita li regalen un altre cadell, i tot i que al principi funciona bé, al poc temps la Vera es dóna compte de que és molta feina haver de cuidar-lo i això li porta molts maldecaps. Llavors el pare li fa entendre que a en Murri no el poden recuperar, que tot té un principi i un final en aquesta vida i per això s’ha d’estar feliç del temps que s’ha compartit mentre ha viscut. D’ara en endavant ella s’haurà de fer càrrec de la seva nova mascota i tenir molta paciència amb les seves entremaliadures, al igual que en Murri va haver de fer amb ella quan era petita.

Els dos artistes volen ensenyar als més petits a acceptar la mort d’una mascota, ja que com comenten, no ens eduquen per tractar aquest tema amb naturalitat, sense pors i donant eines per a vèncer el dol. Remarquen que no és un conte trist i que qualsevol nen pot entendre’l sense necessitat de llegir-lo, tan sols passant les pàgines i guiant-se dels dibuixos.
La idea els va sorgir ja que mai havien fet junts un conte per a petits amb la llibertat de triar ells mateixos l’argument i la gràfica.


L’Òscar explica que  durant uns anys va marxar a treballar a Barcelona i es va adonar de quant enyorava el seu poble i de l’amor que li té. Aquest fet és un dels que li ha fet decidir que la història que es narra succeeixi a Sant Feliu de Guíxols. Hi apareixen llocs emblemàtics de la ciutat com el Salvament, el Passeig Marítim, la Biblioteca Municipal Octavi Viader i Margarit, el camp de futbol, la plaça Salvador Espriu, els gronxadors dels Passeig, el Monestir, el Casino La Constància, la casa blava de la Placeta Sant Joan, La Rambla per carnaval, Pedralta o les vistes des de la Torre del Fum del Monestir. I és que tal i com diu el dibuixant “a Sant Feliu ho tens tot: mar, muntanya, vistes excel·lents i uns exteriors bestials”.


El relat podria estar enllestit a finals del mes de març i es podrà adquirir a totes les llibreries per Sant Jordi. Una diada en la que esperen arribar als més petits de la casa per oferir-los el seu primer treball junts, la traça de Calibos a l’hora de transmetre amb els seus dibuixos i els texts de l’escriptor Marc Juera per fer arribar el seu missatge de com vèncer el dol d’una mascota.