I després

En marxa les obres del Carrer Girona de Sant Feliu de Guíxols

Aquest dilluns han començat les obres del carrer Girona de Sant Feliu de Guíxols. Els treballs, que incialment s'estimava que s’allargarien fins a 9 mesos, s'executaran en un marge d'uns 7 mesos, segons l'empresa a càrrec.

Compartiu aquesta història

Aquest dilluns han començat les obres del carrer Girona de Sant Feliu de Guíxols. El mes passat l’Ajuntament va organitzar una reunió informativa amb els veïns per explicar les afectacions que comportarien les obres. Al principi, l’Ajuntament calculava que les obres s’allargarien fins a 9 mesos però finalment l’empresa encarregada de l’execució ha assegurat que podien acabar amb 7 mesos.

S’han destinat dos equips en la reforma del carrer dividits a partir del carrer Metges: cap amunt hi treballa un equip, i cap avall n’hi treballa un altre. La primera acció a realitzar és aixecar l’asfalt i arreglar el clavegueram d’un tram important de carrer (del carrer Sant Ramon a Maragall), canviar el tub i substituir-lo per un de quatre vegades més gran. Un cop fet això, s’aixecaran les voreres i es farà la connexió dels baixants de les cases. A l’obra es canvien tots els serveis a excepció de l’enllumenat i gas, servei que varia en la part de dalt del carrer.

A la passada reunió, els comerços es van mostrar preocupats per si desapareixia la zona de càrrega i descàrrega. Per solucionar-ho, l’alcalde de la ciutat, Carles Motas, ha assegurat que el tram de carrer Nou de l’Algavira que connecta el Carrer Girona amb el Carrer Algavira deixarà de ser de trànsit i passarà a tenir un punt de càrrega i descàrrega.

L’alcalde ha explicat també que el consistori no vol que el carrer Girona es converteixi en un vial de connexió entre la zona baixa i Vilartagues pels camions i distribuïdors de mercaderies perquè això impedeix als veïns sentir-se el carrer com a seu, i no podrien fer operacions quotidianes com deixar la compra a casa o poder tenir un carrer tranquil. El carrer Indústria , de dimensió més ampla, ha de tenir aquest paper de via connectora. Si el carrer de Girona torna a tenir un trànsit intens no vinculat amb els seus residents, l’alcalde ha assegurat que prohibirà la circulació dels camions i furgonetes o plantejarà altres solucions.

L’alcalde ha afirmat que és una obra molt esperada pels veïns i, malgrat que portarà molèsties, el resultat serà beneficiós per tothom. Es calcula que les obres acabaran a mitjan-final de juliol i que per la Festa Major pdrien estar a punt.

 

El més llegit

I després