I després

Els Serveis Socials de la ciutat treballen en quatre vies diferents per oferir l’atenció necessària a les persones més vulnerables

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols treballa, des de fa moltes setmanes, per ajudar a les ciutadanes i ciutadans més necessitats que s’han vist afectats per la pandèmia del Coronavirus. La regidora d’Acció Social, Laura Serrano, ha explicat que l’atenció dels Serveis Socials durant l’emergència pel Covid-19 s’ha centrat en 4 vies diferents:

En primer lloc, l’atenció dels tècnics des de Serveis Socials Basics, ha incrementat notablement. Destaca que en el darrer mes i mig s’han dut a terme el 63% de les atencions efectuades des de principi d’any.

En segon lloc, el servei d’aliments s’ha incrementat en un 100% amb la col·laboració de Càritas. A més, Serrano ha explicat que l’Ajuntament reforçarà l’estoc d’aliments per poder-li donar continuïtat durant tot l’any.

Per altra banda, ha explicat que el Servei d’Atenció a domicili ha reduït en nombre d’usuaris però ha incrementat en intensitat. La disminució rau en les persones que disposen de xarxa familiar. En canvi, els qui no tenen de suport familiar, han hagut de rebre una major ajuda. Aquest és un servei de copagament, doncs els usuaris paguen d’acord amb els ingressos que tenen.

Per últim, també s’ha incrementat el nombre d’àpats a domicili. És un servei que Serveis Socials ofereix a les persones gran que necessiten suport per fer-se el menjar a casa i no disposen de xarxa familiar. També és de copagament i té un cost de 4.84€ al dia, en general. Tot i així, les persones amb pensions mínimes o sense ingressos reben una subvenció per utilitzar el servei.

El més llegit

I després